FİNANS

AK Parti’den yeni vergi paketi! Kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı… A’dan Z’ye hepsine geliyor: MTV, ÖTV, katılım payı…

SON DAKİKA HABERİ... 1 Ekim itibarıyla TBMM'nin açılmasıyla yeni kanun teklifleri sunulmaya başlandı. AK Parti'nin hazırladığı yeni vergi paketinin detayları belli oldu. TBMM'ye sunulan kanun teklifine göre kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı dahil A’dan Z’ye hepsine vergi geliyor. İşte detaylar...

SON DAKİKA | Yeni vergi paketi geliyor! Kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı… A'dan Z'ye hepsine yeni vergi geliyor. Söz konusu düzenlemeyi içeren kanun teklifi AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Söz konusu yeni vergi düzenlemesine göre; 100 bin TL üzeri limiti olan kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayi katılma payı, sıfır araç satışına 3.000 TL, ikinci el araç satışların 1.500 TL tescil ücreti, gayrimenkul alım-satımında her iki taraftan 750'şer TL katılma payı geliyor.

AK PARTİLİ GÜLER'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Altınsoy ve Necmettin Erkan ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 12 maddeden oluştuğunu belirten Güler, teklifin TBMM Başkanlığına sunulduğunu aktardı.

Projelerin Savunma Sanayii Destekleme Fonundan yapılan harcamalarla hayata geçirildiğini bildiren Güler, Fonun en önemli kaynağını, genel bütçe vergi gelirlerinden düzenli olarak ayrılan payların oluşturduğunu dile getirdi.

Güler, savunma sanayisindeki yatırımlar için ihtiyaç duyulan ek kaynağın oluşturulması amacıyla teklifin hazırlandığını söyleyerek "Teklif ile Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarını artırmak amacıyla vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar bedel alınacak." bilgisini paylaştı.

SON DAKİKA | AK PARTİ'DEN YENİ VERGİ PAKETİ! HER ŞEYE EK ÖDEME...

AK Parti’nin verdiği yasa teklifinde Savunma Sanayi Fonunun gelirlerini artırmak amacıyla yapılan düzenlemeler şöyle:

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler