FİNANS

Kapat

AK Partili milletvekilinden 'maaş yetmiyor' çıkışı: "Buyurun siz altından kalkın" Meclis lokantası açıklaması da gündem oldu

İçerik devam ediyor

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, milletvekili maaşı açıklamasıyla gündem oldu. Vekil maaşının yetmediğini savunan Özcan, "Ben emekli maaşımla milletvekili maaşımı sana vereceğim. Sen de gel, bunları bir ay içerisinde idare et. Bir daha söylüyorum, herkese verebilirim. Benim yaşadığım giderleri ve gelirimi size vereceğim. Buyurun, siz bu işin altından kalkın, çıkın" dedi. Meclis lokantasıyla ilgili de konuşan Özcan, "Sizin yüzünüzden zam yaptılar, zamlı yiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin birincil konularından biri ekonomik durum. Özellikle asgari ücret ile en düşük emekli aylığı üzerinden çıkan tartışmalar sürerken, AK Parti Tekirdağ Milletvekil Mestan Özcan'ın yaptığı maaş çıkışı kısa sürede gündem oldu.

AK Partili milletvekilinden  maaş yetmiyor  çıkışı: "Buyurun siz altından kalkın" Meclis lokantası açıklaması da gündem oldu 1

VEKİL MAAŞI ÇIKIŞI: "GELİRLERİMİ GİDERLERİMİ SİZE VERECEĞİM BUYURUN SİZ ALTINDAN KALKIN"

Özcan, Çorlu'da gazetecilerle bir araya geldi ve soruları yanıtladı. 'Milletvekili maaşı' ile ilgili gelen soruya yanıt veren Özcan şunları söyledi:

AK Partili milletvekilinden  maaş yetmiyor  çıkışı: "Buyurun siz altından kalkın" Meclis lokantası açıklaması da gündem oldu 2

"Şöyle söyleyeyim; Ben emekli maaşımla milletvekili maaşımı sana vereceğim. Sen de gel, bunları bir ay içerisinde idare et. Bir daha söylüyorum, herkese verebilirim. Benim yaşadığım giderleri ve gelirimi size vereceğim. Buyurun, siz bu işin altından kalkın, çıkın. Başka bir şey söylemiyorum. Şöyle zannediyorlar, arabayı devlet veriyor sanıyorlar milletvekillerine. Hayır, devlet araba vermiyor. Arabanın mazotunu veriyor sanıyorlar. Hayır, arabanın mazotunu falan da vermiyor. 'Uçaklar size bedava' diyorlar. Hayır, hiç bedava uçak falan yok. İndirimli var ama çok basit bir indirim. Normalde 3 bin lira olan bilet 2 bin 900, 2 bin 800 lira oluyor. Yani 100-200 lira"

"MECLİS LOKANTASINA SİZİN YÜZÜNÜZDEN 5 DEFA ZAM YAPTILAR"

Meclis lokantasında yemekelerin ucuz olduğuna yönelik gelen soruya ise, " Hepsine zam yaptılar. Sizin yüzünüzden zamlı yiyoruz. Söyleye söyleye 5 defa zam yaptılar. Ben misafirhanede kalıyorum, hep zam yaptılar. Bir daha söylüyorum. Bir dahaki dönemde siz de milletvekili olun, gelin. Bakın, ben size söylüyorum, çalışmadan da ben vereyim. Siz birkaç ay değerlendirin" dedi.

Özcan bu açıklamaları kısa sürede gündem oldu ve sosyal medyada konuşulan konular arasına girdi.

ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Açıklamalarıyla tepkilerin hedefi olan Özcan konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Gazetepano'nun haberine göre Özcan, iyi niyetli değerlendirmelerinin konuşmanın bağlamından koparılarak servis edildiğini aktardı. Özcan, "Burada asıl vurgulanan husus şudur: Milletvekilinin aldığı maaşı “yüksek” bulan bir bakış açısına cevaben, halkla sürekli temas halinde olan, toplumun her kesimiyle birebir ilişki kuran bir milletvekilinin; görevinin doğal bir gereği olarak, milletvekili olmayan bir vatandaşa kıyasla daha fazla harcama yapmak durumunda kalmasıdır” dedi.

"BAĞLAMINDAN KOPARILARAK KAMUOYUNA SERVİS EDİLDİĞİNİ ÜZÜLEREK GÖRMEKTEYİZ"

Yaptığı konuşmanın dost meclisi ortamında gerçekleştiğini ve iyi niyetli değerlendirmeler içerdiğini vurgulayan Özcan, “Son günlerde, dost meclisi ortamında yapılan ve tamamen iyi niyetli değerlendirmeler içeren bir konuşmanın bağlamından koparılarak kamuoyuna servis edildiğini üzülerek görmekteyiz. Söz konusu buluşma; samimi, karşılıklı güvene dayalı ve açık bir istişare ortamında gerçekleşmiş, yöneltilen tüm sorulara da aynı içtenlik ve açıklıkla cevap verilmiştir. Konuşmanın bütünü dikkate alındığında, kullanılan ifadelerin niyeti ve amacı son derece nettir" ifadelerini kullandı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat