FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın alacaklar dikkat!

Altında dalgalanma sürerken bir de sahteciler hortladı!..

Altın alacaklar dikkat!

Geçen hafta düşük fiyatlardan alım yapmak isteyen vatandaşların talebiyle elinde altın kalmayan kuyumcular, Darphane'nin altın vermesiyle bu hafta rahat nefes aldı. Kuyumcular, geçen haftaki yokluk sırasında piyasaya çıkan sahte altınlara dikkat çekiyor. Kuyumcu Mustafa Tevfik Kürtüncü, karaborsadaki altınların kuyumcu esnafını olumsuz etkilediğini belirterek, şöyle konuştu:

ATÖLYELERDE ÜRETTİLER
"Geçen hafta altın yokluğundan dolayı merdiven altı atölyelerde çeyrek altının üretilip satıldığına dair haberler aldık. Gerçekten devletimizin el atması gereken hususlardan bir tanesi de bu. Elinde orjinal altın bulunduranlar da boş durmadı. Çeyrek altın 140 lira civarında iken, 160 liradan satıldı."

Uzmanlar sahte altının gözle ayırt edilmesinin zor olduğunu söyledi. Bu arada altın dün yükseldi. Cumhuriyet altını 582 liradan 585 liraya çıktı. Çeyrek altın ise 147 lira oldu.

'MALİYET DEĞİŞTİ' YALANLARINA İNANMAYIN!

Öte yandan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız da, kamuoyunda "işçilik maliyeti arttı" diye bahsedilen hususlarla Darphane'nin ilgilisi olmadığını, Darphane'nin geçmişte ne kadar alıyorsa bugün de aynı oranda işçilik ve fire oranı aldığını belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler