FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altının ons fiyatı 1500 doların altına indi

Koronavirüsün tüm dünyada etkili olması ve ölümlerin çoğalmasıyla birlikte altın fiyatlarında sert düşüş görüldü. Altının ons fiyatı yılbaşından bu yana ilk kez 1.500 doların altını gördü.

Altının ons fiyatı 1500 doların altına indi

Altın fiyatlarında sert düşüş yaşanıyor. Altının ons fiyatı bin 500 doların altına geriledi. İç piyasada ise gram altın 300 liraya indi.

Koronavirüs tehdidiyle nakite kaçış küresel piyasalarda sert düşüşlere yol açtı. Altın piyasası da koronovirüs endişesinden etkilenmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı yüzde 5’i aşan düşüşle bin 500 doların altına geriledi. İç piyasada ise gram altın 299 lira düzeyinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 491 liradan satılıyor.
Gram altın 24 Şubat tarihinde 333 liraya yükselerek tarihi zirvesine ulaşmıştı.

Borsa İstanbul, 89 bin puanın altında

Küresel piyasalardaki negatif hava Borsa İstanbul'u da etkiliyor. Yüzde 3,5 ekside başlayan Borsa İstanbul, gün boyu gelen kademeli satışlarla kayıplarını yüzde 7'nin üzerine taşıdı. Endeks, 89 bin puanın altına gerilerken gün içi en düşük seviye 88 bin 902 puan oldu. Borsa İstanbul bugün gördüğü 88 bin puan seviyeleriyle son 10 ayın en düşük seviyelerini gördü.

Yeni haftanın ilk gününde dolar/TL kuru 6,39'a kadar çıktı. Euro/TL'nin ise 7,13 seviyelerinde...

Petrol fiyatları yeni haftada düşüşünü sürdürüyor. Brent petrolün varil fiyatı 32 doların altında. Altının ons fiyatı ise 2020 yılında ilk kez 1500 doların altına geriledi.

Yurt içinde piyasalar küresel koronavirüs gelişmelerine ve Türkiye'deki koronavirüs vakalarına ilişkin haberleri takip edecek.

Merkez bankalarından swap hamleleri

Koronavirüs salgınının global ekonomik etkileri ile mücadele için Fed, Kanada Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, BOJ, ECB ve İsviçre MB ortak eyleme geçtiler ve mevcut dolar swap düzenlemeleri yoluyla dünya genelinde dolar likiditesini güçlendirmek için harekete geçtiler.

Bu global merkez bankaları swap hattı kredilerinde faizleri düşürdüler ve bu tür kredilerin süresini uzattılar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler