FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Açıklama geldi

Asgari ücret toplantısı için araştırmalar hız kazandı. Asgari ücret her yıl zam yapılıyor. Bu yıl ilk defa temmuz ayında ara zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recei Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 30 artışla 5 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurmuştu. Şimdi gözler yeni asgari ücret zammına çevrildi. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Açıklama geldi

Asgari ücret zammı toplantısı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. 2023 asgari ücret tutarı aralık ayında yapılacak olan zam toplantılarının ardından belli olacak. Asgari ücret görüşmelerinin takviminin belirlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya geldi ve toplantı tarihleri belli oldu.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücret tespit komisyonu toplantıları 7 ve 14 Aralık'ta yapılacak. Türk-İş Başkan Ergün Atalay yaptığı açıklamada "Arzu etmediğimiz bir rakam olursa o masada olmayacağız! Asgari ücretin üstünde çalışanlar var. Öyle bir noktaya geldi ki maalesef asgari ücret geçim ücreti oldu." diye konuştu.

DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile saat 14.00'te bir araya geldi.
Bakan Bilgin konu hakkında yaptığı açıklamada, "Biz davet ettik. Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacağım. Görüşmede, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize edeceğiz. Birlikte takvime karar vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

asgarii

Bakanlık olarak asgari ücretle ilgili anket çalışması yaptırdıklarını anımsatan Bilgin, bu çalışmada küçük, orta ve büyük işletmelerde çalışan işçiler ile işverenlerin yanı sıra diğer vatandaşların asgari ücretle ilgili beklentilerini öğrenmeye çalışacaklarını kaydemişti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücrete en son temmuz ayında ara zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli olmak üzere %30 oranında bir ara artışla net 5.500 TL olarak uygulanacaktır. Tüm çalışanlara hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler