FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Nebati'den Şanlıurfa'da dikkat çeken sözler: 'Müjdelerimiz var' diyerek duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde Türkiye'nin yatırım potansiyelini değerlendirerek, "Yatırımcılar Türkiye'ye gelsin diye koşacağız, Londra'ya da, Paris'e de, Körfez'e de, Japonya'ya da, Afrika'ya da gideceğiz, onları buraya getireceğiz" dedi. Nebati ayrıca burada yaptığı konuşmasında 'müjdelerim var' diyerek, "90 milyar liralık bir projenin ayrıntısını açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa İl Danışma Meclisi'nde değerlendirmelerde bulundu. Nebati burada yaptığı konuşmasında, "200 milyon doları aşan bir ihracatımız var. Müjdelerimiz var. Elektrik tamam inşallah. Sulamayı hızlı bir şekilde çözüyoruz. KDV istisnası, vergi indirimi, stopajlar devam ediyor. Urfa büyümeye, yoluna çıkan engelleri aşarak yürümeye devam ediyor. Seçimlere gelmeden şehir hastanemizi açmış olacağız. Turkovac aşısını Urfa üretiyor" ifadelerini kullandı.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

  • Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hızlı şekilde bütün problemleri bertaraf ettik. İki yıl önce salgın başladığında Türkiye zayıf düşecek, fabrikalar kapanacak dediler. Karamsarlar yine aramızda. Elhamdülillah 2020 yılını da 2021 yılını da dünyanın en fazla büyüyen ülkesi haline getirdik. Şimdi Karadeniz’de savaş var. İki yıl önce alınan kararları bir bir uygulamaya soktuysak yine öyle yapacağız. Enflasyon ile ilgili bir sıkıntımız var aşıyoruz, aşacağız. Türk lirasına güveni artırıyoruz.

KARADENİZ'DEKİ GERGİNLİĞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

  • Bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21. yüzyıla damgasını vuruyor. Hükümetlerimizin uyguladığı bütün politikalarla sıkıntıların üstesinden geliyor. 20 Aralık’ta sabah, ‘tamam oldu, atık gidiyorlar’ diyenler saat 19’dan sonra kafalarını duvara vurdular. Salgın döneminde ihracat artacak dedik, üretim artacak dedik, işsizlik azalacak dedik artıramazsınız dediler. Ne oldu? Onlar duvarlara başlarını vurdular. 225 milyar doları aşan bir ihracat ve şubat sonu itibarıyla birikimli olarak 232 milyar dolar ulaşan bir ihracat… Dünya bir enflasyon kıskacında. Bu işlerin üstesinden geliyoruz. Kimseyi yarı yolda bırakmadık bundan sonra da bırakmayız. Salgının üstesinden geldiğimiz gibi Karadeniz’deki bu gerginliğin üstesinden de geleceğiz.

FIRSATÇILIK YAPANLARA UYARI: ÜSTLERİNE GİDECEĞİZ

  • Fırsatçılık yapıp yüksek kar elde etmeyi düşünüyorlarsa enflasyon timleri ile üstlerine gideceğiz. Önünü kapatacak her türlü bürokratik engelin üstüne gideceğiz. Hiç kimse bu ülkenin yatırımcısının önüne engel koyamaz.

"YATIRIMCILAR TÜRKİYE'YE GELSİN DİYE KOŞACAĞIZ"

  • Şu anda Türkiye aldığı önlemelerle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış dünyanın en önemli güçlü ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Hepimiz bir ülkü peşindeyiz. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak. Bırakın onlar başlarını duvara vursunlar. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. KDV’yi temel gıda da yüzde 1’e düşürdük. Çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz.

  • Yatırımcılar Türkiye'ye gelsin diye koşacağız, Londra'ya da, Paris'e de, Körfez'e de, Japonya'ya da, Afrika'ya da gideceğiz, onları buraya getireceğiz" dedi. Nebati enflasyona dair ise "enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız. Ülkenin çıkarları nereyi gerektiriyorsa oraya gideceğiz. Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde üçüncü sıraya kadar yükseldi.

MÜJDELERİMİZ VAR

Biz sizlere hizmet edeceğiz. Çünkü buranın bereketli toprakları var. Gayretkeş üreticimiz, ihracatçımız çalışkan insanımız var. 200 milyon doları aşan bir ihracatımız var. Elektrik tamam inşallah. Sulama hızlı bir şekilde çözüyoruz. KDV istisnası, vergi indirimi, stopajlar devam ediyor. Urfa büyümeye, yoluna çıkan engelleri aşarak yürümeye devam ediyor. Seçimlere gelmeden şehir hastanemizi açmış olacağız. Turkovac aşısını Urfa üretiyor.

Merak etmeyin biz sizin emrinizdeyiz. Her türlü kolaylığı yapacağız 830 bin hektarın sulamasını iki yılda tamamlıyoruz. 90 milyar liralık bir projenin ayrıntısını açıklayacağız.

"8 MİLYON DEKAR ALANI SULAMAYA AÇMIŞ OLACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı güneş enerjisi santralleri ve sulama kanallarıyla ilgili ayrıntıları yarın açıklayacaklarını anlatan Nebati, şöyle devam etti:

"Gıda maddelerinde KDV'yi yüzde 8'den 1'e düşürdük, tarımsal abonelerde elektrikte KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Güneş enerjisi santralleriyle size net olarak bir şey söyleyeyim. 3 yıl içerisinde Şanlıurfa'da enerji ihtiyacı tarımsal abonelerde sıfırlanmış olacak. Ürettiğiniz fazla elektriği de satacaksınız. 3 yıl içerisinde çiftçilerimiz bir daha elektrikle ilgili 'şu problemi yaşadım, fatura problemi yaşıyorum, elektriğim kesildi, karşılayamıyorum, yüksek geldi' demeyecek. Size yarın açıklayacağımız koşullarla öylesine imkanlar vereceğiz ki Viranşehir, Şanlıurfa ve Türkiye, güneş enerjisini kendisi üretecek. Kendisi üretecek ve ürettiği güneş enerjisiyle de tarımsal üretimde inşallah patlama yapacak. 1000 Megawatt GES tesisi kurulması durumunda 2 yılda Türkiye ihtiyaçlarını karşılıyor ve 800 bin hektar yani 8 milyon dekar alanı sulamaya açmış olacağız, yapacağımız yatırımlarla.".

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler