FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binance kimin? Binance nedir?

Kripto para borsasında yaşanan çalkantıların ardından Binance platformunda parası bulunanlar bu konuda araştırma yapmaya başladı. Thodex ve Vebitcoin platformu hakkında çıkan iddialar sonrası uluslararası kripto para yatırım borsası platformu Binance kimin? sorusu gündem oldu. İşte, ayrıntılar...

Binance kimin? Binance nedir?

Kripto para piyasasında yaşanan gelişmelerin ardından uluslarası kripto para borsası platformlarından biri olan Binance araştırılıyor. Binance üzerinden kripto para alım-satım işlemleri yapanlar arama motorları üzerinden Binance kimin? sorusuna yanıt arıyor. İşte, ayrıntılar...

BINANCE NEDİR? BINANCE KİMİN?

Binance, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için platform işlevi gören bir kripto para borsasıdır. Ocak 2018 itibarıyla Binance, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olmuştur.

Daha önce high frequency trading yazılımı geliştiren bir geliştirici olan Changpeng Zhao tarafından kurulan Binance, başlangıçta Çin'de bulunuyordu. Ancak, daha sonra Çin'deki kripto para düzenlemeleri nedeniyle Çin'den ayrıldı.

Mart 2018'de Binance, Japonya ve Çin'deki daha katı düzenlemelerin ardından Malta'da bir ofis açma niyetini açıkladı. Nisan 2018'de Bermuda Hükümeti ile bir Uzlaşı Belgesi (MoU) imzaladı. 2019 yılında şirket, Avrupa'da etkisini genişletmek amacıyla ana Binance.com borsasından bağımsız bir kuruluş olan Binance Jersey'i duyurdu.

Binance tarafından yapılan açıklama ile Jersey borsası, Euro ve İngiliz sterlini başta olmak üzere kripto para yatırım işlemlerini 31 Ekim 2020’de kadar bitirdi. 9 Kasım 2020’ye kadar ise kullanıcılar borsa içerisinde alım-satım ve çekimlerini gerçekleştirebildiler. Borsanın tamamen kapanması ise 30 Kasım 2020'de oldu.

Ocak 2019'da Binance, Visa ve Mastercard dahil olmak üzere banka ve kredi kartlarıyla kripto para satın alımlarını mümkün kılmak için İsrail merkezli ödeme işlemcisi Simplex ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Satın alımlar Simplex'in yerel banka politikalarına tabidir ve Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple'nin XRP'si ile sınırlıdır.

7 Mayıs 2019'da Binance, bilgisayar korsanlarının yaklaşık 40 milyon ABD doları değerinde 7.000 Bitcoin çaldığı "büyük ölçekli bir güvenlik ihlalinin" kurbanı olduğunu açıkladı. Binance CEO'su Changpeng Zhao, bilgisayar korsanlarının "yemleme (phishing), virüs ve diğer saldırılar dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullandıklarını" ve işlemlerini "mevcut güvenlik kontrollerimizi geçecek şekilde" yapılandırdıklarını söyledi.

Binance, daha fazla para çekme ve para yatırma işlemlerini durdurdu ancak ticaretin devam etmesine izin verdi. Site, güvenli varlık fonu aracılığıyla müşterilere tazminat ödemeyi taahhüt etti.

21 Şubat 2020'de Malta Finansal Hizmetler Kurumu, Binance'e 'Malta merkezli bir kripto para' şirketi olarak atıfta bulunan medya raporlarına yanıt veren bir kamuoyu açıklaması yayınladı. Açıklamada, Binance'in "MFSA tarafından kripto para birimi alanında faaliyet gösterme yetkisine sahip olmadığı ve bu nedenle MFSA'nın düzenleyici denetimine tabi olmadığı" belirtildi. MFSA, "Binance'in Malta'da düzenleyici gözetim alanına girmeyen herhangi bir faaliyeti olup olmadığını değerlendirdiğini" ekledi.

Binance ayrıca Hindistan'ın en büyük Kripto Para Borsası WazirX'i satın aldı ve launchpad aracılığıyla Matic Network'ün IEO'sunu da başlattı.

28 Ekim 2020'de Forbes personeli, Binance ve Changpeng Zhao'nun ABD regülatörlerini kasıtlı olarak aldatmak ve kripto para yatırımcılarından gizlice kâr elde etmek için tasarlanmış ayrıntılı bir kurumsal yapı oluşturduğunu iddia eden sızdırılmış belgeler yayınladı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler