FİNANS

Cam silerken düşmeyi engelleyen kemer

Türkiye’nin kanayan yarası olan, iş ve can güvenliğinin hiçe sayıldığı kadınların korkulu rüyası ‘cam silerken düştü’ haberleri artık tarih oluyor.

Cam silerken düşmeyi engelleyen kemer

Kimyasal gıda ve işçi eldivenlerinin güvenilir markası FABA tarafından geliştirilen ve düşme riskini sıfırlayan dünyada bir ilk oluşuyla da dikkat çeken; ‘Temizlikçi Emniyet Kemeri’, “Önce Güvenlik, Sonra Temizlik” sloganıyla ev, işyerleri, tüm kamu ve özel alanlarda pratik kurulum ve kullanım kolaylığıyla, cam silmeyi tehlikesiz hale dönüştürüyor.

Düşme riskinizi sıfırlayan emniyet kemeri…

Televizyon ve gazete sayfalarında sıkça yer alan “Cam Silerken Düştü” haberlerinden etkilenerek yola çıkılan ve bunun önlenebilir bir sorun olduğuna inanan FABA Genel Müdürü Fatih Akıllı tarafından geliştirilen ‘Temizlikçi Emniyet Kemeri’ sayesinde cam silme anındaki düşme riski tamamen sıfırlanabiliyor. Ar-Ge ve imalat sürecinin bir yıldan fazla sürdüğü ve 2015 yılı itibariyle de CE sertifikasının yanı sıra ISO 9001 standartlarını da tamamlayarak Çalışma Bakanlığı’nca da beğenilen ‘Temizlikçi Emniyet Kemeri’ sadece evlerde değil, iş yerleri, plazalar, okular, hastaneler başta olmak üzere tüm kamu ve özel binalarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Tekstil malzemelerin yüzde 100 polyesterden; metal aksamlarınınsa çelikten üretildiğini belirten Fatih Akıllı, bel bölgesini olası düşme anlarında destelenerek tasarlandığına dikkat çekerek ayak, omuz ve bel bölgesi kolonları sayesinde emniyet kemerinin cam silme anında kişiye tam bir konfor sağlandığını da vurguluyor. Kullanımı kadar kurulumunun da son derece pratik ancak pratik olduğu kadar da güvenli olduğunun altını çizen Fatih Akıllı, pencere önlerindeki zemine uygulanan ankraj sistemi ( Kimyasal dübel ile çeliği betona yapıştırma sistemi) sayesinde dübelin yüzeyden fiziken çıkartmak mümkün olmadığını ve yüksek tonaj ağırlığı taşıyabilecek bir güçte olduğunu da belirtiyor.

Dünya’da Bir İlk…

Yüzde 100 yerli sermaye ve üretimi olan “Temizlikçi Emniyet Kemeri’ nin her zemine uygulanabildiğine ve dünyada bir ilk olduğuna vurgu yapan Fatih Akıllı, sonu travmatik ve üzücü biten cam silme düşmelerine yönelik böylesi bir ürünü başta Türkiye’ye ve dünyaya kazandırdıkları için son derece mutlu ve gururlu olduklarını da belirtiyor. 2015 yılı için 10 bin adet satış hedefi belirlediklerini söyleyen Fatih Akıllı, sektöre ve can güvenliğine sağladığı katkıyı göz önünde tutarak 2016 yılında hedeflerinin önce 50 sonraki yıllarda da 100 binli rakamlara ulaşmak olduğunu belirtiyor. Fatih Akıllı, geliştirdikleri ürünün önemi ve katkıları hakkında; “Her şey bir televizyon haberiyle başladı. Cam silerken vefat eden bir kadının haberini dinledikten sonra, bunun çözülebilir olduğuna inandım. bir yıl çalıştıktan sonra ürünümüzü geliştirdik. İş güvenliği konusunda çok gerilerde olan ülkemize özellikle bu tür bir ürünü kazandırdığımız için çok mutluyum. İş güvenliği yaptırımları desteklendiği sürece kısa bir zaman içerisinde Avrupa Standartlarına taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler