FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeyrek altına 'darphane' darbesi

Altın fiyatlarının düşmesi ve darphanenin piyasaya altın sürmemesi nedeniyle üzerine işçilik konularak 148 liraya satılan çeyrek altın, darphanenin piyasaya altın sürmesiyle 141 liraya kadar düştü.

Çeyrek altına 'darphane' darbesi

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 aydır piyasada çeyrek, yarım ve tam altın bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

Altın fiyatlarının uluslararası ve yurt içi piyasada gramının 82 liraya kadar gerilemesiyle vatandaşların altına adeta hücum ettiğini ve kuyumcularda neredeyse altın kalmadığını dile getiren Başman, "Özellikle vatandaşlar çeyrek, yarım ve tam altına yüklenince piyasada bu altınlar bulunmaz hale geldi. Normalde bu sezonda darphane, fazla altın talebi olmadığı için piyasaya çok altın sürmezdi. Ancak, piyasadan aşırı talep gelince darphane de ne yapacağını şaşırdı. Kuyumcular, ellerindeki altınları üzerine işçilik koyarak piyasa fiyatının 3-4 lira üzerinde satmaya başladı. Piyasa fiyatı 139-140 lira olan çeyrek altın, kuyumcularda 148 liraya kadar alıcı buldu" diye konuştu.
Darphane, çeyrek altının ateşini düşürdü

Kuyumcuların dört gözle darphaneden gelecek altınları beklediğini dile getiren Başman şunları kaydetti:

"Vatandaş, fiyatı yüksek olmasına rağmen altın almaya devam edince, eldeki az sayıda üründe bitti. Altın sektörü olarak darphaneden gelecek altınları bekliyorduk. Bu hafta itibariyle darphane piyasaya 6 ton altın sürdü. Piyasada altın bollaşınca da 148 liraya kadar çıkan çeyrek altının fiyatı 141 lira olan normal seviyesine döndü. Altının gram fiyatının da 85 lira seviyelerine çıkmasıyla talep de azalınca çeyrek altının ateşi düşmüş oldu. Yeni yılda 2015 basım altınlar piyasaya sürülene kadar bu fiyatın yükselmeyeceğini tahmin ediyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler