FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatta yeni bir rekor bekliyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan videolu mesaj paylaşarak, 2021 yılı için ihracatta yeni bir rekor beklediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhracatta yeni bir rekor bekliyoruz!

Katar Ekonomik Forumu'na video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Bu yıl toplam ihracatta 200 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı bekliyoruz. 2021 yılının ilk çeyreğinde yakaladığımız yüzde 7'lik büyüme oranı yılın geri kalanı için beklentilerimizi artırdı." ifadelerini kullandı.

"REFORM GÜNDEMİMİZDEN KOPMUYORUZ"

Bu yıl toplam ihracatta 200 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı beklediklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti;

"Tüm bu gelişmelere paralel olarak son 19 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz reform gündemimizden de kopmuyoruz. Kısa süre önce İnsan Hakları Eylem Planımız ile Ekonomi Reform Paketimizi milletimizle paylaştık. Ülkemizi sivil, daha demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturma hedefiyle başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Yine bu süreçte bölgemizdeki sorunları çözmek, küresel istikrar ve barışa katkıda bulunmak için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz. Karşılıklı saygı ve eşit ortaklık temelinde komşularımızdan başlayarak bölge ülkeleriyle iş birliğimizi ilerletmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'de attığı adımların ne kadar isabetli ve yerinde olduğunun son günlerde daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin bu coğrafyaların tamamında üstlendiği sorumlulukla teröre set çektiğini, demokrasiyi koruduğunu, diyalog ve uzlaşının önünü açtığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a yönelik uygulanan haksız abluka ve yaptırımların kaldırılmasına ve kardeş Körfez halklarının yeniden kucaklaşmasına imkan tanıyan Körfez İşbirliği Konseyi kararlarından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

Kaynak: AA


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler