FİNANS

Dev şirket iflas etti!

Düştüğü sıkıntılı durumdan kurtulmak için 5 yıldır uğraşan Profilo Telra’ya kötü haber geldi.

Dev şirket iflas etti!

Türkiye’nin önemli şirketlerinden Profilo Telra’nın, içine düştüğü sıkıntılı durumdan kurtulmak için yürüttüğü çalışmalarda yeni bir evreye girildi. Son 5 yıldır sıkıntılardan kurtulmaya çalışan ve 9 Eylül 2013’te bir kez daha iflas erteleme için mahkemeye başvuran şirket, bu kez istediği sonucu elde edemedi.

"KOŞULLAR YETERSİZ"

Bugün'ün haberine göre, Asliye Ticaret Mahkemesi’nde son görülen davanın karar duruşmasına iflas ertelemesine karar verilmesini isteyen davacı Profilo Telra avukatı Aslı Gültekin ile alacakları için davaya müdahil olan 30’a yakın firmanın avukatı katıldı. Profilo Telra’nın avukatı iflas erteleme kararının uzatılmasını isterken, karşı taraf ise mahkemeye ulaşan son bilirkişi raporuna göre bunun koşullarının mevcut olmadığını belirtti.

BORÇ 276 MİLYON LİRAYA ÇIKTI

Mahkeme ise Profilo Telra’nın 9 Eylül 2008’den bu yana iflas ertelemesi istediğini ve bu yönde kararlar verildiğini hatırlattı. Ancak mahkeme şartlar oluşmadığı için daha önce verilen iflas erteleme kararının İcra İflas Kanunu’nun 179/a-son maddesi uyarınca kaldırıldığını duyurdu. Mahkemeye ulaşan son bilirkişi raporunda borcun beş yıl öncesine göre arttığı ve 276.2 milyon liraya çıktığı ve bu şekliyle şirketin borca batık olduğu belirtildi.

YILLIK 4.5 MİLYON ADET ÜRETİM

Jak Kamhi’nin kurduğu Profilo Telra, tüketici elektroniği sektörünün lider kuruluşları arasında yer alıyordu. Ancak şirketin içine girdiği darboğaz, şirketi son yıllarda zor durumda bıraktı. Aktifleri pasiflerini karşılayamaz hale gelen şirkete 5 yıl önce iflas kararı verildi. Ancak şirket iflas erteleme kararı, sürenin dolmasıyla bu defa iflas erteleme kararının uzatılması için dava açtı. Ayrıca fabrikanın beyaz eşya kısmı Alman BSH’ye satıldı. Çerkezköy’de ağırlıklı olarak televizyon üretimi yapıldı. İyi olduğu dönemde fabrikada yıllık 4 milyon 500 bin adet üretim yapılıyordu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler