FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DİSK kıdem tazminatı açıklamasıyla ürküttü

Hükümet, kıdem tazminatında "bireysel kıdem fonu" uygulaması için çalışmalarına devam ederken, DİSK'in kıdem tazminatı yorumu korkuttu. DİSK, "yeni sistemle işten çıkarmalar kolaylaşacak" dedi

DİSK kıdem tazminatı açıklamasıyla ürküttü

Çalışan işçinin hizmet süresi boyunca verdiği emeğin karşılığını almasını sağlayan yasal uygulama "kıdem tazminatı" sistemi değişiyor! Yeni yılla birlikte çalışma yaşamında köklü değişiklikler yapmak için kolları sıvayan hükümet, kıdem tazminatında yeni modeli netleştirdi. İşverenin haklı bir sebep olmadan işten çıkartması, işçinin haklı bir sebeple işten çıkması, kadın işçinin evlendikten sonraki bir yıl içinde işi bırakması veya işçinin ölmesi gibi nedenlerle ödenen kıdem tazminatında "bireysel kıdem fonu" sistemine geçiliyor. Peki, bireysel kıdem fonu neleri değiştirecek? Kıdem tazminatı düşecek mi? Yeni sistemin avantajları ve dezavantajları neler? İşte, kıdem tazminatında yeni döneme dair detaylar!

Bireysel kıdem fonu sistemine göre; her çalışanın bireysel hesabı olacak. İşveren, çalışanın hesabına her ay prim yatıracak. Bireysel kıdem tazminatında biriken prime belli bir süre dokunulamayacak. Sadece özel durumlarda erken çekme imkânı olacak. Hesapta biriken primin bir kısmını fon, bir kısmını ise hesap sahibi yönetebilecek. BES şirketlerinin ise kıdem tazminatı hesaplarını yönetmek için hazineden yetki talebinde bulunması gerekecek. Emeklilik şirketini ise işveren seçecek. Çalışan, bireysel kıdem tazminatı birikimini dilerse tahvil, döviz, altın, hisse senedi, katılım bankası gibi istediği araçlarda değerlendirebilecek. Tercih yapmazsa bir bölümü kamu borçlanma araçlarına yatırılacak. Yeni işe girenlerde fona katılım zorunlu, eski çalışanlarda ise isteğe bağlı olacak. İşçiyle işverenin uzlaşması durumunda ise yeni kıdem tazminatı sistemine geçiş mümkün olacak. Çalışanın işten ayrılması durumunda ise aynı fon üzerinden kıdem hakkı sürecek. Yeni kıdem tazminatında en büyük değişiklik ise işten çıkarılan gibi istifa edenin de kıdemini alabilmesi.

"YENİ KIDEM SİSTEMİYLE İŞTEN ÇIKARMALAR KOLAYLAŞACAK"

Hükümet kıdem tazminatında bireysel fona geçiş yapma hazırlığındayken, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yeni kidem tazminatıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Yeni uygulamanın dezavantajlarına değinen Beko, tazminatın "hayal" olabileceğine dikkat çekti. Bireysel kıdem fonu uygulamasıyla hükümetin tüm emekçileri güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istediğini, kıdem tazminatı kaldırılarak iş güvencesinin yok edileceğini vurgulayan Beko, şunları söyledi: "Kıdem tazminatı fona devredildiğinde, işveren işçi çıkardığında toplu bir ödeme yapmak zorunda kalmayacak. Böylece işten çıkarmalar kolaylaşacak. Tüm işçiler "gündelikçi" gibi çalışacak, sendikalaşma imkânsız olacak."

"KIDEM TAZMİNATI ALMAK HAYAL OLACAK"

Tazminatın yalnız adının kalacağını ifade eden Beko, kıdem tazminatının işçi ile işveren arasındaki ilişkinin sonra ermesiyle ilgili olduğunu hatırlattı. Yeni kıdem tazminatı dönemini değerlendiren DİSK'in çalışmasında; "İşçilerin çoğunluğu kıdem tazminatı alamıyor" bilgisi doğru değil. İşçiler dava açmaları halinde tazminatlarını alıyor. Kıdem tazminatı almak hayal olacak. Ödeme emekli olduğumuzda ya da 10 yıl gibi bir kıdemde ev alma gibi şartlara bağlı olarak yapılacak. Tazminatın yalnız adı kalacak. Kıdem, esas olarak işçi ile işveren arasındaki ilişkinin sonra ermesiyle ilgili. Böyle olmaktan çıktığında, adı "emeklilik fonu", "sandık" olur ama "kıdem tazminatı" olmaz." ifadelerine yer verildi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler