FİNANS

Düğünde takılan altın miktarına kısıtlama! Masraf yarı yarıya düştü, abartılı kıyafetten ayakkabıya kadar her şey yasak!

İçerik devam ediyor

2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi sonrası aile bütünlüğünü ve ekonomik refahı korumaya yönelik Afyonkarahisar'da önemli bir adım atılırken, 3 beldede düğünler belediye meclisleri tarafından alınan tavsiye niteliğindeki kararlarla 1 güne düşürülüp ayrıca masraflar da neredeyse yüzde 50 oranında azaltıldı.

Düğün masraflarının katlanarak yükselmesi evlenmeyi planların kara kara düşünmesine neden olurken Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatları doğrultusunda ve belediye meclisinin almış olduğu tavsiye kararıyla yeni bir adım atıldı. Buna göre, Sülümenli, Çayırbağ ve Susuz beldelerinde düğünlerde maddi külfet oluşturan bazı geleneklerden vazgeçildi. Bu sayede düğün maliyetlerinde yaklaşık yüzde 50 oranında düşüş sağlandı.

AW445556_02

ALTIN MİKTARI KISITLANDI

Bu karar, ailelerin ekonomik yükünü azaltarak daha sade, anlamlı ve sürdürülebilir evliliklerin teşvik edilmesine katkı sunuyor. Düğünlerde gelinlere takılabilecek altın miktarı; 4 bilezik, 2 yüzük ve 1 çift küpe ile sınırlandırıldı. Ayrıca damat ve gelin için abartılı kıyafet ve ayakkabılar yasaklandı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Gereksiz harcamalara ve görsel şova dönüşen düğünler toplum yapımıza zarar vermektedir" ifadelerine yer verildi.

düğün-1

3 GÜN DÜĞÜN SÜRÜYORDU

Yeni başlayan uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Sülümenli Belediye Başkanı Hüseyin Varol, beldede önemli bir konuya el attıklarını ifade ederek, "Önceden düğünler 3 gün sürdüğü için yemek masrafı sadece 500 bin TL'ye mal oluyordu ama biz bunu 100 bin TL'ye kadar düşürdük. Kına gecesi, hamam etkinliğini kaldırdık. Bir hamama neredeyse 300 kişi gidiliyordu. Bunları kaldırdık ve sıfır maliyete düşürdük. Eskiden düğün daha doğrusu evlenme neredeyse 4 milyona mal oluyordu ama bizim başlattığımız proje ile 1 milyon 500 bin TL'ye kadar masrafları düşürdük" dedi.

AW445556_03

Öte yandan, dünya evine giren Emre ve Büşra Tıkır çiftçi ise uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, yaygınlaşmasının dünya evine girecek çiftlere katkı sağlayacağını vurguladılar.
İHABu içerik Ezgi Sivritepe tarafından yayına alınmıştır

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 8 yorum
Düğün saçma birşey. En temizi nikah yapacaksın. Arap masallarından gelen saçma bir gelenektir düğün. Boşa masraf. Sırf gösteriş ve şatafatlık yapıp dünya borcun altına girip sonra ödeyemeyip boşanıyorlar. Gelin ve gelin tarafı da artık kendine gelmeli. Babasının evinde görmediği şeyi damat tarafından 1.000 katı ile beklemenin anlamı yoktur. Kararı son derece destekliyorum. Tebrik ediyorum valiyi. Maalesef bu valiyi görevden alıp emekli ederler yakında diye düşünüyorum. Doğru bir iş yaptığı için
insanlar İslam doğrultusunda yaşasa düğünde yapılan gösterişler biter ve düğüne sadece birinci derecede akrablar gelmeli tebrik edilip düğün bitmelidr
@faysal_1930_onbhg islam denen şey yüzünden böyle zaten
@tilki.62 senin dinin ne ona göre anlat da bilelim islamafobik şahsiyet
@tilki.62 Zoruna mı gitti gerçekler ? yok mehir yok 3 gün 3 gece yemekli çalgılı çengili düğün , adettir bahşişler,kızıma baldınızana anasına altınlar küpeler , süt paraları, tüm evi eşyayı erkeğe aldırmak ? yalan mı ? Hristiyanım. Sizin gibi saçma sapan arap geleneği ve kurallarım yok
Bence düğünler takısız ve yemeksiz olmalı ikiside düğün sahibine külfet

En Çok Aranan Haberler