FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EFT iptal etme nasıl yapılır? EFT para transferi iptal edilir mi?

EFT, bankalar arasında elektronik ortamda gerçekleştirilen para transferi işlemidir. EFT ile banka hesapları arasında hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde para transferi yapılabilir. EFT ile para göndermek saniyeler içerisinde gerçekleşen çok kolay bir işlem olsa da bazen hatalar yaşanabilir, yanlış hesaba EFT yapabilir ya da miktarı yanlış girebiliriz. Bu sorun EFT iptal edilir mi sorusunu da beraberinde getirir. Peki, EFT iptal edilebilir mi?

EFT iptal etme nasıl yapılır? EFT para transferi iptal edilir mi?

İçindekiler

  • EFT talimatı iptal etme nasıl yapılır?
  • Hesaba geçen EFT'nin iptali nasıl yapılır?

EFT işlemi bankalar arası para transferini kolaylaştırıyor olsa da kimi zaman hatalarla karşılaşabiliriz. Bazen yanlış bir hesap numarası tuşlayabilir ve yanlış hesaba EFT gerçekleştirebilir ya da aktarılacak para miktarını hatalı tuşlayabiliriz. Bu gibi hatalar sonucunda EFT'yi iptal etme gibi işlemlere yönelebiliriz. Özellikle mobil cihazlarımızdan gerçekleştirdiğimiz EFT işlemlerinde yanlış sayılara basmamız sonucunda bu hataların gerçekleşmesi mümkündür. Bu durumlardan kaçınmak adına EFT işlemleriniz sırasında mümkün olduğunca dikkatli hareket etmekte fayda vardır. Talimat durumundaki ve karşı tarafın hesabına ulaşan EFT nasıl iptal edilir?

EFT talimatı iptal etme nasıl yapılır?

EFT işleminin karşı tarafın hesabına yansımadan önce iptal edilmesi mümkündür. Eğer mesai saatleri dışında EFT işlemi yaptıysanız bu işlem doğrudan karşı tarafın hesabına yansımaz. Söz konusu işlem ileri tarihli EFT işlemi olarak geçmektedir. Böyle bir durum yaşadığınız takdirde bankanızı arayarak yaptığınız işlemin iptalini talep edebilirsiniz. Banka görevlisinin yönlendirmelerinin ardından EFT ile gönderdiğiniz tutar hesabınıza iade edilir.

Hesaba geçen EFT'nin iptali nasıl yapılır?

Yanlış hesaba EFT ile para göndermeniz durumunda ancak bankanızı arayarak söz konusu tutara bloke koydurulmasını talep edebilirsiniz. Bunun ardından ise hukuki yolları deneyebilir ve paranızı geri alabilirsiniz. Yanlış EFT işlemlerinde genelde "haksız kazanç" davaları açılmakta ve mağdurlar paralarını bu şekilde temin edebilmektedir.

EFT işlemi bankalar arasındaki para transferi işlemlerine verilen addır. Ve açılımı "Elektronik Fon Transferi" şeklindedir. Eğer EFT işlemi sırasında alıcı taraf hakkında doğru olmayan bilgiler girdiyseniz, EFT işlemi banka tarafından iptal edilmekte olup paranız hesabınıza geri yatırılır. Bu yüzden EFT işlemi yaparken karşı tarafın isim ve soyad gibi bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olmanız gerekmektedir. Böyle bir durumda yanlış gönderdiğiniz paranın iadesi genelde 1 iş günü içerisinde hesabınıza yansımaktadır. Fakat bankalardaki yoğunluklar nedeniyle bu süre bazen 1 haftaya kadar uzayabilmektedir.

EFT iptal etme konusunda yardım alabileceğimiz kanallar ise şu şekildedir:

  • Banka şubesi
  • Müşteri hizmetleri
  • İnternet bankacılığı
  • Mobil bankacılık

    Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler