FİNANS

Elektriğe yüzde 30 zam!

18 Kasım'dan itibaren KKTC'de elektrik birim fiyatları yüzde 30 zamlanacak

Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, tüketim miktarına göre yapılan fiyat artışının 18 Kasım’dan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Elektrik zammını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Sennaroğlu, yapılan fiyat ayarlamasının son olacağını ileri sürdü. Ada’daki elektriğin petrolle üretildiğine dikkat çeken Sennaroğlu, aylık 250 kilowatlık tüketime yüzde 18.42’den başlayarak kademeli olarak yüzde 29.23 oranına kadar fiyat düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

ANKARA ‘ÖZEL’ İSTİYOR

Önder Sennaroğlu, Türkiye KKTC ekonomik protokolünde özelleştirme kapsamında bulunan elektrik idaresinin, aldıkları yeni kararla özerk bir yapıya dönüştürüleceğini belirtti.
KKTC’de zam öncesindeki elektrik ücretleri, konutlarda aylık 250 kilowat sınırına kadar kilowatı 38 kuruştan hesaplanıyordu. Kullanıldığı yere ve tüketim miktarı arttıkça birim fiyatı bir liraya kadar yükseliyordu. Fon ve vergilerin de eklenmesiyle yükselen faturalar zam öncesinde büyük tepki topluyordu. Yüzde 30 varan zammın ardından tepkilerin daha da artması bekleniyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler