FİNANS

Emekli maaşında sıfır zam tehlikesi! Emekli bu kez de Temmuz’daki tatile mi takılacak?

Milyonlarca emekli açlık sınırının da altında maaş alırken yeni zam süreci ile ilgili de kötü bir haber alabilir. 3 Temmuz’da belli olacak emekli zamları ile ilgili en düşük emekli maaşı alanlar hiç zam alamama tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kök maaşlara gelen zam yetersiz kalır ve Meclis de tatile giderse emekliyi kötü bir sürpriz daha bekliyor.

Emekli maaşında sıfır zam tehlikesi! Emekli bu kez de Temmuz’daki tatile mi takılacak?

Emekli maaşı zamları 3 Temmuz’da açıklanacak. Kök maaşı düşük olanların da zam alabilmesi için yasal düzenleme lazım. Ancak Meclis 1 Temmuz’da tatile giriyor.

3 Temmuz’da açıklanacak bu rakam ile emekli ve memurun zam oranı kesinleşecek.
SGK mevzuatına göre emeklilerin yalnızca ‘kök maaşına’ zam yapılıyor.

Kök maaşı 10 bin liradan düşük olup, hazine desteğiyle 14 bin 469 lira alan emeklilerin temmuzda zam alabilmesi için Meclis’te yasal düzenleme gerekiyor.

Korkusuz gazetesinde yer alan habere göre; Meclis 1 Temmuz’da tatil olacak. Vekiller tatili ertelemezse 2.5 milyon emekli sıfır zam alacak.

2

SSK VE BAĞKUR EMEKLİ ZAMMI İÇİN 4 FARKLI SENARYO

Hatta burada haziran ayı için 4 farklı enflasyon tahmini yaparsak;

Haziran ayı enflasyonu yüzde 0,50 olursa 2025’in I. Dönemi için SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon farkı yüzde 15,67 olacaktır.

Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,00 olursa 2025’in I. Dönemi için SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon farkı yüzde 16,24 olacaktır.

Haziran ayı enflasyonu yüzde 1,50 olursa 2025’in I. Dönemi için SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon farkı yüzde 16,81 seviyesinde gerçekleşecektir.

Haziran ayı enflasyonu yüzde 2,00 olursa ilk 6 ay için SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 17,39 zam farkı doğacaktır.Bu içerik Taner Şahin tarafından yayına alınmıştır

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Okuyucu Yorumları 12 yorum
Zaten utanmadan dünyanın maaşını alıyorlar, emekliliklerini garantiye aldılar. Birde 3 ay tatil yapıyorlar bu nasıl arsızlık!!!
emekli memnun hepsinde 20000 tl lik tlf faturalı hat var.
hükümet devlet memurlarına,emeklilere fazla zam yapmamak için kağıt üzerinde enflasyonu çok düşük gösterecektir.Ama insanlarda artık uyandı iktidarı seçmeyecek tir diye düşünüyorum.Emekli ve asgari ücretle çalışanları arkasına almazsa seçimi kazanamaz.Ben bu dünyada da Ahirette de hakkımı helal etmeyeceğim.İNSANI YAŞAT Kİ DEVLETİN YAŞASIN.

En Çok Aranan Haberler