Düğün sezonu açıldı, dünya evine girecek çiftler kara kara düşünmeye başladı. Eviydi, beyaz eşyasıydı, takısıydı, salonuydu derken büyük bir yükün altına girmeye hazırlanan çiftlere, yeni bir masraf kapısı daha çıktı.
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), düğün salonlarında çalacak olan müziklerden telif istemeye hazırlanıyor. Artık evlilik şarkıları parayla çalacak, düğünlerde bedava göbek atılamayacak.
MESAM Başkanı Recep Ergül Habertürk'e yaptığı açıklamada "Çok ciddi bir çalışma yürüyor şu anda. Düğün salonları hiç telif ödemiyorlar. Aynı mahkemenin verdiği bir karar, tüm kazanımlarımızı 30 sene geriye götürebiliyor" diye konuştu.
Show Haber'e konuşan Düğün Planlama Sitesi Kurucusu Emek Kırbıyık, Show "Kar amacı olmayan bir etkinlikte bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Mekan kiralanmışsa ve çift müzikleri kendi getirdikleri dj aracılığıyla çalıyorsa bu aslında ticariye değil, kendi aralarında eğlenmeye giriyor." dedi.
Düğün organizatörü Mustafa Bozkurt "Bizim Etkinlik Sendikası diye bir sendikamız var. 1000'e yakın üye MESAM'a başvurup 'Biz size telif hakkı ödemek istiyoruz. Sanatın ve sanatçının yanındayız' diyerek MESAM'a destek çıktı. Ama küçük işletmeler var. Bütçelerin biraz daha aşağıda olması lazım ki herkes bu telif haklarını ödeyebilsin." ifadelerini kullandı.
Düğün yapmaya hazırlanan çiftler ise söz konusu telif düzenlemesinin hayata geçmesi halinde ne yapacaklarını şimdiden düşünmeye başladı.
Okuyucu Yorumları 21 yorum