FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT'de staj sigortası başlangıç sayılacak mı? Çıraklık ve sskerlik borçlanması EYT'li yapar mı? Bakan Bilgin'den merak edilen soruya yanıt!

EYT düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamanın ardından staj ve çıraklık sigortası ile askerlik borçlanmasının kapsam dahilinde olup olmayacağı merak konusu oldu. Bakan Bilgin'in açıklamasına göre düzenlemeden 1.5 milyon kişiyi faydalanacak. Peki, EYT hesaplamasında staj sigortası başlangıç sayılacak mı? EYT'de çıraklık ve askerlik borçlanması kapsama dahil mi? İşte merak edilenler...

EYT'de staj sigortası başlangıç sayılacak mı? Çıraklık ve sskerlik borçlanması EYT'li yapar mı? Bakan Bilgin'den merak edilen soruya yanıt!

EYT düzenlemesi ile ilgili ayrıntılar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 20 sene çalışan ve 5000 prim gününe sahip kadınlar ile 25 yıl çalışan ve 5400 prim gününü dolduran erkeklerin emekli olabileceğini açıklaması sonrası merak edildi. Öte yandan EYT hesaplamasında staj ve çıraklık sigortasının ve askerlik borçlanmasının kapsama dahil olup olmadığı arama motorlarında sorgulanıyor. İşte staj ve çıraklık sigortası ile askerlik borçlanmasına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan EYT açıklamasının detayları...

EYT

EYT HESAPLAMASINDA STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILACAK MI?

EYT hesaplamasında staj ve çıraklık sigortası kapsam dahilinde değildir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem."

EYT

ÇIRAKLIK VE ASKERLİK BORÇLANMASI KAPSAMA DAHİL Mİ?

EYT düzenlemesi ile ilgili haberler sonrası prim gün sayısı yeterli olmayan vatandaşların, askerlik ya da doğum borçlanması yaparak düzenlemeden faydalanıp faydalanamayacakları sorusunun cevabı henüz belli olmadı.

EYT

Yıl sonunda borçlanarak EYT'li olunup olunamayacağının belli olacağı ön görülüyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler