FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYT YASASI SON DAKİKA: EYT ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin'den milyonları ilgilendiren açıklama! Tarih verdi

EYT ile ilgili son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Vatandaşa müjdeli gelişmeyi duyuran Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Ücret enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacak" ifadelerini kullandı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaptığı açıklama...

EYT YASASI SON DAKİKA: EYT ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin'den milyonları ilgilendiren açıklama! Tarih verdi

EYT yasası ile ilgili son dakika haberleri sonrası konuya ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemeyi aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne takdim edeceklerini ifade etti. İşte, 2022 EYT ile ilgili detaylar...

EYT

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT ile ilgili son dakika açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "1,5 milyon EYT'liyi ilgilendiren düzenlemeyi Aralık ayı içerisinde Meclis’e takdim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EYT

Bakan Bilgin, "(EYT) Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var." dedi.

EYT

Bakan Bilgin, sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi planladıklarını ifade ederek o çalışmanın da tamamlandığını vurguladı. Konuya dair " Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz" ifadelerini kullanan Bakan Bilgin, asgari ücret zammı ile ilgili şunları söyledi:

Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak"

EYT

EYT NE ZAMAN TBMM'YE SUNULACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamaya göre EYT yasası Aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak.

EYT

EYT'DEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödemesi ve yaş şartı bulunuyor. 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için erkelerde sigorta süresi 25 kadınlarda ise 20 yıl oldu. Prim ödeme şartı ise 5 bin gün olarak belirlendi.

Yaş şartı detayı ise kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş olarak gündeme geldi. Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Emekli olmak için ise bu üç şartın sağlanması gerekiyor.

BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, daha önce EYT'ye ilişkin yaptığı açıklamada “EYT’nin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

v5

Düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ele alınması bekleniyor.

v1

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler