FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EYLÜL AYI 2023 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN? FED faiz kararı ne olur? Gözler Jerome Powell'da!

FED faiz kararı açıklamasının ne zaman yapılacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Ağustos ayında toplantı yapmadı. Şimdi gözler Eylül ayı toplantısından çıkacak karara çevrildi. Konuya ilişkin açıklama ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından yapılacak. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı FED faiz kararı ne olur?

EYLÜL AYI 2023 FED FAİZ KARARI NE ZAMAN? FED faiz kararı ne olur? Gözler Jerome Powell'da!

FED faiz kararı tarihi ekonomi ve finans haberlerini yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TÜFE geçtiğimiz ay, aylık bazda yüzde 0.6 ile beklentiler dahilinde, senelik bazda ise yüzde 3.7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, FED faiz kararı açıklamasını bu hafta yapacak. İşte, ABD Merkez Bankası toplantı takvimi ile FED fiaz kararı açıklamasının yapılacağı tarih...

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, HANGİ TARİHTE?

FED faiz kararı toplantısı Ağustos ayında gerçekleştirilmedi.

FED toplantısı 19-20 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

20 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek toplantı sonrası FED Başkanı Powell eylül ayı FED faiz kararını duyuracak.

Fed'den bir yıl sonra ilk faiz artırımı

EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI İÇİN BEKLENTİLER NE YÖNDE?

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole toplantısında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Eğer uygun olursa daha fazla faiz artışın hazırız. Enflasyon sürdürülebilir yüzde 2 hedefine hareket edene kadar faizlerin kısıtlayıcı seviyede tutma niyetindeyiz. Yeniden faiz artışı yapıp yapmam konusunda dikkatlice ilerleyeceğiz. Bir sonraki faiz kararı verilere bağlı olacak. Enflasyon yüksek olmaya devam ediyor. Mal enflasyonunda sürdürülebilir ilerlemeye ihtiyaç var. Fed, ekonominin beklendiği gibi soğumadığına dair işaretlere karşı dikkatli. Enflasyonun ilerleyişi memnuniyet verici ama Fed hala gidilecek uzun yol olduğunu düşünüyor. Fed yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeyecek. Temmuz'da PCE'nin yüzde 3,3, çekirdek enflasyonun yüzde 4,3 olmasını bekliyoruz. Enflasyonun iş gücü piyasalarına daha hassas olduğuna dair kanıtlar görüyoruz.

FED TEMMUZ AYI FAİZ KARARI

ABD MNerkez Bankası, beklentilere paralel olarak politika faizini 25 baz puan artırdı ve yüzde 5.25 - 5.50 aralığına çıkardı.

Enflasyonun yüksek kalmayı sürdürdüğü ifade edilirken; ABD bankacılık sisteminin dayanıklılığına dikkat çekildi ve Fed yetkilileri, enflasyonu yüzde 2 hedefine çekme konusunda kararlılığını vurguladı. 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarılan faizin ardından ABD borsaları karışık bir seyir izlerken, brent petrolde düşüş gözlendi. Analistlere göre ise piyasalar bu yıl daha fazla faiz artışı olmayacağını fiyatlamaya başladı.

2023 FED TOPLANTI TAKVİMİ

19-20 Eylül
31 Ekim / 1 Kasım
12-13 Aralık

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler