FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GSS PRİM BORCU 2023: Asgari ücret zammı sonrası Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

GSS prim borcu ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün yapıldı. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Zam Genel Sağlık Sigortası primini de etkileyecek. Peki, son asgari ücret zammı sonrası GSS primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

GSS PRİM BORCU 2023: Asgari ücret zammı sonrası Genel Sağlık Sigortası primi ne kadar oldu? Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?

GSS prim borcu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı nedeniyle arama motorlarında sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası asgari ücretin belirlenmesine yönelik ilk toplantı bugün gerçekleştirildi. Temmuzda açıklanacak ara zam ile Genel Sağlık Sigortası primi de yükselecek. Birçok kişi, "2023 Temmuzda GSS ne kadar zamlanacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte 2023 GSS prim borcu ile ilgili detaylar...

para

GSS PRİM BORCU NE KADAR, KAÇ TL?

GSS prim borcu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Bilindiği üzere geliri brüt asgari ücretin 3'te birinin altında olan vatandaşların primleri devlet karşılanıyor.

Öte yandan 2022'de Genel Sağlık Sigortası primi aylık 215 TL olarak açıklanmıştı.

Buna durumda asgari ücrete gelen yüzde 54,55'lik zamla birlikte GSS 332,5 TL oldu.

j

2023 GSS NE KADAR OLACAK, KAÇ TL?

GSS primleri asgari ücret zammı kadar artış gösterecek.

Genel Sağlık Sigortası hesaplaması brüt asgari ücretin yüzde 3'ü alınarak yapılıyor.

SGK, 2023'ün ilk 6 ayı için GSS primini aylık 300,24 TL olarak açıklamıştı. Bu bilgi baz alındığında asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması halinde en düşük GSS primi 390,3 TL'ye, yüzde 40 zam yapılırsa 420,33 TL'ye, yüzde 50 zam yapılırsa 450,36 TL'ye çıkacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler