FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlçeden ilçeye değişiyor! Çeyrek altında 27 TL detayı 'Çok tuhaf şeyler oluyor' 3 farklı fiyat için... Altın fiyatları herkesi şaşırttı

Altın piyasasındaki hareketlilik gündemde. Altın fiyatlarındaki hareketlilik dikkatleri çekerken uzmanlar '3 farklı fiyat' detayına vurgu yapıyor. İslam Memiş, buna dair 'Ekran fiyatı, banka fiyatı ve kapalı çarşı piyasası' değerlendirmesini yaparken dakikalar içinde değişen fiyatların sadece şehirden şehre değil, ilçeden ilçeye göre bile farklılık gösterdiği aktarılıyor. Çeyrek altın ve cumhuriyet altındaki işçilik maliyetlerinin de önemli bir neden olduğuna işaret ediliyor.

İlçeden ilçeye değişiyor! Çeyrek altında 27 TL detayı 'Çok tuhaf şeyler oluyor' 3 farklı fiyat için... Altın fiyatları herkesi şaşırttı

Altın piyasası son günlerde çok hareketli. Altın fiyatlarındaki hareketlilik o kadar arttı ki ilçe ilçe bile altın fiyatları değişkenlik gösterebiliyor. Vatandaşlar ise altında makasın neden bu kadar açıldığını merak ediyor. Altın konusunda piyasada 3 farklı altın fiyatı olduğu belirtiliyor. İşte uzmanların konuyla ilgili değerlendirmeleri ve altınla alakalı son durum...

"ÇOK TUHAF ŞEYLER OLUYOR"

Kanal D Haber'de yer alan habere göre; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Çok tuhaf şeyler oluyor. Normal değil piyasa ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz." dedi.

thumbs_b_c_0c8fc36a21fa51d982730331269ea024

DAKİKALAR İÇİNDE BİLE DEĞİŞİYOR

Altın fiyatlarının saatler içinde hatta dakikalar içinde bile değiştiği belirtilirken kuyumcudan kuyumcuya bile fark ettiği söylendi. Tüketicinin de kafasını karıştıran bu durumla ilgili bir vatandaş "Günü gününü tutmuyor" yorumunu yaparken, bir kuyumcu esnafı ise "'Siz mi böyle yapıyorsunuz? Siz mi yükseltiyorsunuz?' diye insanlarla tartışma yaşıyoruz" dedi.

thumbs_b_c_48df9382bf049528c253b6f50669f08e

PİYASADA 3 FARKLI FİYAT OLUŞTU

Çünkü piyasada 3 farklı fiyat oluştu. İslam Memiş de bunların; ekran fiyatı, banka fiyatı ve kapalı çarşı piyasası olduğunu söyledi. Bu fiyat karışıklığının nedenlerinden birinin işçilik maliyetleri olduğu belirtildi. Çeyrek altında 27 TL, cumhuriyet altında ise 61 TL işçilik maliyeti olduğu ifade edilip bu işçilik maliyetlerini fiyatlara ekleyenlerin farklı fiyatlandırmalara neden olduğu aktarıldı. İslam Memiş ise "Bu işçiliğin koyulması da bana göre iyi niyetli değil. Piyasalar biraz başı boş kaldı gibi" değerlendirmesinde bulundu.

thumbs_b_c_91df4fd6d4764cebb2f53c7e95ef373f

FİYATLAR İLÇEDEN İLÇEYE GÖRE DE FARK EDEBİLİYOR

Bir vatandaş da "Sürekli artıyor, düşer diye bekliyoruz ama biz beklerken o yükseliyor" dedi. Altın fiyatları sadece şehirlerde değil ilçeler arasındaki kuyumcularda bile fark ediyor. Kuyumcu Fatih Sultan Çil bununla ilgili "Anadolu'dan Karadeniz'e Doğu'ya kadar tüm gruplar İstanbul Darphane'den alıp o bölgelere götürürken belirli masrafları oluyor" dedi.

thumbs_b_c_605cb6886d33a97d0be05b6d0b6ee838

Nakliyenin yanı sıra kiranın da önemli bir etken olduğu ifade edildi. İslam Memiş "Cadde esnaflığı yapan bir kişinin veya sokak arasında yapan bir kişinin kiraları farklı oluyor" şeklinde konuştu.

thumbs_b_c_643c233d27b9a130848cd2e38a138d92

ALTIN PİYASASI NEDEN BU KADAR HAREKETLİ?

Çeyrek altından cumhuriyet altına kadar sarrafiye gruplardaki makas aralığının neden bu kadar açıldığı merak ediliyor. Kuyumcu Fatih Sultan Çil buna dair "Arz-talep meselesinden talebin arzdan yüksek olmasından bu grupların hepsi karaborsa oldu diyebiliriz" değerlendirmesini yaptı.

thumbs_b_c_b451b70688a6efbcc39b67a739a7f912


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler