FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam

İstanbul’da taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam yapıldı.

İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde düzenlendi.

2020 yılının son UKOME toplantısının en önemli gündem maddeleri minibüs, taksi ve taksi dolmuş ücret tarifesi ile dolmuş ve minibüsten taksiye dönüşmek isteyen 1000 taksi plakası teklifi oldu.

İBB'nin İstanbul’da taksiye dönüşmek isteyen 1000 minibüs ve dolmuş için hazırladığı teklif, UKOME toplantısında reddedildi.

Minibüs, taksi, dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam önerildi. En kısa mesafenin 2.50'den 2,75 TL'ye, en uzun mesafenin 3.70 TL'den 4 TL'ye çıkması teklif edildi.

Taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. Minibüs ücretlerinde en kısa mesafe 2,50'den 2,75 TL'ye çıktı.

İSTANBUL TAKSİCİLER ESNAF ODASI BAŞKANI: ZAMMI AZ BULDUK, BİZİM TALEBİMİZ YÜZDE 25 ORANINDAYDI

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2020 yılı son toplantısında taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam yapıldı. Zammı değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Belediyemizin yüzde 11 oranında bugün ulaşım tarifelerine zam yapmasına az bulduk. Bizim talebimiz yüzde 25 oranındaydı" dedi.

İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuş ücretlerine yüzde 11 zam yapıldı. Toplantı sonrası kararı DHA'ya değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, zammı az bulduklarını belirtti. Aksu, “Bugün burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yaptığı UKOME toplantısında ulaşım araçlarına taksiye, taksi dolmuşa ve minibüs ücretlerine yüzde 11 oranında zam yapıldı. Biz ulaşım sektörü esnafı olarak bu zam bizim için çok az. Normal giderlerimiz yüzde 40 oranında arttı. 16 ay önce taksimetre ücretlerine, minibüs tariflerine, taksi dolmuş ücretlerine zam yapılmıştı. 16 aylık bir zaman diliminden sonra büyükşehir belediyemizin yüzde 11 oranında bugün ulaşım tarifelerine zam yapmasına az bulduk. Bizim talebimiz yüzde 25 oranındaydı. Takdir heyetin. Karara saygılıyız. Komisyon oy çokluğu ile karar verdi. Yüzde 11 oranında zam yapıldı" ifadelerini kullandı.

Minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüşmesi teklifi reddedilmesine de değinen Başkan Aksu, “Biz M plakalı minibüslerin, taksiye dönüşümünü uygun bulmuyoruz. Hukuka aykırı, kanuna aykırı. Bu komisyonda savunmamızı da yaptık. Komisyon başkanımız, genel sekreterimiz oylamaya sundu. Oy çokluğu ile reddedildi. Lehimize olan bir karardı. Sonuçtan memnunuz" diye konuştu.

KAYNAK:DHA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler