FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kazan üreticisi Erensan'a Fransız ortak

İklimlendirme, ısıtma sektöründe faaliyet yürüten ve yıllık 840 milyon Euro ciro elde eden Fransız Atlantic Group, kazan üreticisi Erensan'ın yüzde 25'ini satın aldı.

Kazan üreticisi Erensan'a Fransız ortak

Anlaşmanın imza töreninde Atlantic Group CEO'su Pierre Louis Francois, iki şirketin 30 yıldan bu yana birbirini tanıdığını ve 1,5-2 yıldan bu yana ortaklık fikrinin bulunduğunu söyledi. Anlaşmanın bedeli ile ilgili bilgi vermeyen Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren ise yapılan bu ortaklıkla birlikte Atlantic Group'un ürün gamındaki bazı ürün modellerinin Yozgat'taki Erensan fabrikasında üretilmeye başlanacağını ifade ederek, "Bu sayede üretim kapasitemiz iki kat, istihdamımız ise yüzde 30, yani 80 kişi artacak. İhracatımızı da önümüzdeki 3 yılda 3 kat artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yapılan ortaklıkta Fransız partnerlerinin yönetime denetçi olarak katılacağının altını çizen Eren, "Erensan, yüzde yüz yerli üretim yapan bir Türk markası olarak yoluna büyüyerek devam edecek." ifadesini kullandı. "Stratejik bir ortaklığa imza attık." diyen Eren, şunları aktardı: "Erensan'ın küresel bir marka olması yolunda önemli bir adım atılmıştır. Çünkü kendi markamız ile halihazırda 72 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Artık okyanuslara açılmanın vakti gelmişti. Bundan böyle 150 ülkeye ihracat gerçekleştiren Atlantic Group'un uluslararası deneyiminden, satış ağı ve network'ünden de faydalanarak ihracat yaptığımız ülke sayısını ikiye katlamayı hedefliyoruz." dedi.

Yıllık cirosu 25 milyon Euro ciro olan Erensan, 12 milyon Euroluk ihracat yapıyor. İzmir Torbalı'da yıllık 400 bin adet üretim kapasitesine sahip, yüz kişinin üzerinde istihdamı bulunan ve üretiminin tamamını ihraç eden havlu radyatörü tesisleri de bulunan Atlantic Group'un İngiltere, Mısır ve Ukrayna'da da üretim tesisleri bulunurken, dünya çapında 4 bin 200 kişiye istihdam sağlıyor.

Express


En Çok Aranan Haberler