FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliyetleri değerinden fazla! Bozuk paralara zam geldi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali emtia fiyatların da sert dalgalanmalar oldu. Savaş nedeniyle nikel son yılların en yüksek seviyesini gördü. Emtiların yükselmesi madeni paraların maliyetlerini de yükseltti. 1 kuruşun üretim maliyeti 55 kuruşa, 50 kuruşun üretim maliyeti yaklaşık üç katı olan 1 lira 47 kuruşa, 1 liranın üretim maliyeti ise 1 lira 78 kuruşa kadar arttı. Bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki yükselişler metal paranın maliyetini kendi değerinin önüne çıkardı.

Maliyetleri değerinden fazla! Bozuk paralara zam geldi

Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı etkilerden dolayı emtia fiyatlarında sert dalgalanmalar görüldü. Bakır, nikel ve çinko metalleri madeni paraların üretiminde kullanılan üç ana madde. Madeni para üretiminde kullanılan metallerin fiyatları arttıkça maliyetleri değerinin üzerine çıktı. Ülkede 1 kuruş, 5 kuruş, 10 kuruş, 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 lira olarak üretilen madeni paraların madeni değeri tavan yaptı. 1 kuruşun üretim maliyeti 55 kuruşa, 50 kuruşun üretim maliyeti ise 1,47 liraya yükseldi.

bozuk1

MALİYETLERİ DEĞERİNDEN FAZLA

Metallerin ana madde olarak kullanıldığı birçok sektör de fiyat artışlarından etkilendi. Bunlardan biri de bozuk paralar. Bakır, nikel ve çinko metalleri madeni paraların üretiminde kullanılan üç ana madde. Madeni para üretiminde kullanılan metallerin fiyatları arttıkça maliyetleri değerinin üzerine çıktı. 1 kuruşun üretim maliyeti 55 kuruşa, 50 kuruşun üretim maliyeti ise 1,47 liraya yükseldi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler