FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MB'nin altın rezervi 4 ton azaldı

Türkiye IMF'ye altın rezervlerinin yaklaşık 138 bin onsluk düşüşle 16.4 milyon onsa gerilediğini bildirdi.

MB'nin altın rezervi 4 ton azaldı

WSJ Türkiye'den Rhiannon Hoyle'un haberine göre, Rusya ve Kazakistan merkez bankalarının Temmuz ayında da altın varlıklarını artırmaya devam etmesi, gelişmekte olan piyasaların değerli metalin değerinin düşmesine rağmen rezervlerini artırmayı sürdürdüğünü gösterdi.

IMF'nin Salı günü açıkladığı verilere göre dünyanın en büyük altın sahiplerinden biri olan Rusya, altın rezervini Temmuz ayında yaklaşık 340 bin ons (yaklaşık 10 ton) artırarak toplamda 35.5 milyon onsa yükseltti.

Son yıllarda aktif bir altın alıcısı haline gelen Kazakistan Merkez Bankası da resmi rezervlerini geçtiğimiz ay 45 bin ons artırarak 5.1 milyon onsa yükseltti.

Borç krizlerinin ABD doları ile euro gibi rezerv para birimleri üstünde baskı yaratması nedeniyle gelişmekte olan ülkelerin merkez bankaları altın varlıklarını artırıyor.

IMF verilerine göre Ekvador Merkez Bankası rezervlerini Temmuz ayında 10 bin ons artırırken Belarus ise 79 bin ons azalttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da (TCMB) IMF'ye rezervlerinin yaklaşık 138 bin onsluk (yaklaşık 4 ton) düşüşle 16.4 milyon onsa gerilediğini bildirdi. Bazı analistlere göre Merkez Bankası'nın ticari bankalardan 2011 sonunda teminat olarak altın da kabul etmeye başlama kararı alması ülkenin değerli metal varlıklarında son dönemde görülen sert hareketlenmelerin başlıca sebebi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler