FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur ve emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama! “Yüzde 15 ek zam”

Memur ve emekli ek zammı ile ilgili detaylar merak konusu olurken çok sayıda vatandaş arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bilindiği üzere, memur ve emekli maaşlarına ocak ayında yeni yıl zammı yapıldı. Yüzde 30 zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş artışı açıklaması sonrası gözler seyyanen zamma çevrildi. Konu ile ilgili Altın Piyasaları Uzmanı ve ekonomi köşe yazarı İslam Memiş çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Memur ve emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? İslam Memiş'ten çarpıcı açıklama! “Yüzde 15 ek zam”

Memur ve emekli maaşlarına yapılan yeni yıl zammı 3 Ocak tarihinde netleşmiş oldu. 2023 ocak zammı, aralık ayı enflasyon oranının açıklanması sonrası belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada devlet kurumlarında çalışan memurlar ile emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldığını belirtti. Bu açıklama sonrası gözler seyyanen zamma çevrildi. İşte memur ve emeklilere ek zam yapılmasına dair gündemde yer alan açıklamalar ve konuya ilişkin detaylar...

“YÜZDE 15 EK ZAM”

İslam Memiş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde" dedi.

memur-zammı-2023

SEYYANEN ZAM TALEBİ

Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den dikkat çeken bir 'seyyanen ücret artışı' çıkışı gelmişti.
Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına dün yüzde 25 zam açıkladığını anımsatarak, bu oranın artırılması yönünde başta sosyal medya üzerinden olmak üzere talepte bulunduklarını dile getirmişti. Kahveci’nin açıklaması şu şekildeydi:

emekli-zammı-ne-kadar

“BEKLENTİLERİ KARŞILAMAMIŞTIR”

"Sayın Cumhurbaşkanının bugün (3 Ocak) yaptığı açıklamada, maaş artış oranının yüzde 30'a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır. Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması, yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler