FİNANS

Memura ek zam oranları krize dönüştü

KAMU-SEN, memurlara yüzde 12 ek zam talebiyle yine meydanlara çıkıyor.15 Ocak'taki eylemde 450 bin KAMU-SEN'li bordro yakmaya hazırlanıyor.

Memura ek zam oranları krize dönüştü

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) kamu çalışanlarının 2014'teki zam kayıplarının giderilmesi için maaş günü meydanlara çıkıyor. 15 Ocak'ta tüm Türkiye'de kapsamlı bir eylem yapacaklarını belirten KAMUSEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ankara'da saat 12.30'da başlayacak eylemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Dikmen kapısında bordro yakacaklarını söyledi.

YÜZDE 12 EK ZAM

Geçtiğimiz yıl Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ile hükümetin 'anlaşması' sonucu kamu emekçilerinin 123 liralık seyyanen zamma mahkum edildiğini vurgulayan Koncuk, en az yüzde 12 ek zam için meydanlara çıkacaklarını ifade etti. Koncuk, "Kamu çalışanlarının alım gücü giderek düşüyor. Hükümet de tüm taleplerimize kulaklarını tıkıyor. 15 Ocak'taki eylem için tüm çalışanları ve emeklileri desteğe davet ediyorum" diye konuştu.

15 MAYIS'A DİKKAT!

Bu yıl da MEMUR-SEN yüzünden memurların yüzde 3+3 zamma mahkum edildiğini söyleyen Koncuk, kamu çalışanlarını 15 Mayıs'ta belirlenecek yetkili konfederasyon seçiminde geleceklerine sahip çıkmaya çağırdı. Koncuk, "Yoksa 2016-2017 yılını da kaybederiz" dedi.

123 LİRA ZAM 660 LİRA KAYIP

Enflasyonun 2014'te yüzde 9.4'e revize edilmesiyle memurların aldığı 123 liralık seyyanen zam, en düşük memur maaşında 55 lira kayba neden olmuştu. KAMU-SEN'liler, kamu çalışanlarına seyyanen yapılan zamları protesto etmek için 6 aralık 2014'te Ankara'da bir eylem düzenlemişti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler