Küresel piyasalarda Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve döviz kurundaki değişimler akaryakıt tabelalarını bir kez daha değiştirmeye hazırlanıyor. Araç sahiplerinin gözü kulağı sektörden gelecek indirim haberlerine çevrilmişti.
ABD, bugün akşam 5'te Hürmüz Boğazı’nı ablukaya alacağını duyurdu. Bu kararla birlikte Brent petrol ve motorin fiyatları, piyasaların açılmasıyla birlikte hızla yukarı yönlü hareketlendi. Brent petrol, varil başına yaklaşık 104 dolara kadar çıktı. Sonra bir miktar düştü.
Küresel piyasalarda motorinin ton fiyatı da fırladı. Sektör temsilcileri, cuma günü metrik tonu bin 335 dolar düzeyinde olan motorinin açılışta 107 dolar arttığını söyledi. Motorine, geçen hafta cuma günü kapanış fiyatlarına bağlı olarak bu gece yarısı 4 TL 35 kuruş indirim bekleniyor.

Sektör temsilcileri motorin fiyatları bu düzeyi korursa çarşamba gününden itibaren zam gelebileceğini söyledi. Öte yandan gün içindeki gelişmeler ve fiyat hareketlerinin de önemli olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, 'Fiyat gevşerse bir zamma gerek kalmayabilir, kapanış fiyatı önemli' diye konuştu.
Okuyucu Yorumları 0 yorum