FİNANS

Onbinlerce şoförü SRC-5 korkusu sardı

SRC–4 almış on binlerce şoförü, SRC–5 alamayıp işsiz kalma korkusu sardı.

Onbinlerce şoförü SRC-5 korkusu sardı

1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren yeni bir kanunla birlikte akaryakıt, Lpg ve Doğalgaz taşımacılığı yapan binlerce şoför işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Tehlikeli maddelerin taşımacılığında yapılan düzenlemeler çerçevesinde yeni bir kanun yürürlüğe girdi. Bu kanun, tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförlere maddi olarak önemli yükümlülükler getiriyor. Bunun yanı sıra, yeni yönetmelikle birlikte bu şoförlerin ciddi bazı sınavlardan geçmeleri ve SRC-5 belgeleri almaları gerekiyor.

Ancak, bu işe yıllarını vermiş ve tek geçim kaynağı olarak bu konuda çalışan şoförler isyan ediyor. Daha önce de benzer bazı yasal düzenlemeler olduğunu ve SRC–4 belgesi aldıklarını hatırlatan şoförler, belli bir tecrübeye ulaşmış olanların yeni yasal düzenlemeden muaf tutulmasını istiyor.

Bu işi yapan on binlerce şoförün 40 ile 60 yaş ortalamasında bulunduğu, ayrıca girdikleri sınavlarda kendi alanlarının dışında işlerden sorularla muhatap olduklarını belirten şoförler, SRC–5 almalarının imkansız hale getirildiğinden dert yanıyor.

Yıllardır bu işi yapan şoförlerin çalıştıkları şirketlerde ve dolum tesislerinde her yıl aldığı eğitimlerle yeterlilikte oldukları belirtiliyor.

Diğer taraftan, yeni getirilen SRC-5 yükümlülüğüyle sektörde de tecrübeli eleman bulmanın zorlaşacağı vurgulanıyor. Bu da akaryakıt, LPG ve doğalgaz taşımacılığında bir kabus senaryosu olarak ifade ediliyor. Çözüm olarak da, bu işe yeni başlayacak olanlardan SRC–5 istenip, eski şoförlerin SRC–4 ile işlerine devam etmesi gösteriliyor.

Bu şekilde hem şoförlerin iş kaybına uğramayacağı hem de sektörde oluşacak kaosun ortadan kalkacağı kaydediliyor.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler