FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasaların gözü bu haberdeydi: Moody's'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı piyasalar tarafından oldukça merak ediliyordu. Türkiye’nin gri listeden çıkması ile beraber Moody’s kredi notuna dair pozitif beklentiler oluşurken beklenen açıklama geldi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu B1'e yükseltti ve görünümü "pozitif" olarak sürdürdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Moody's'in kararı sonrası açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Piyasaların gözü bu haberdeydi: Moody's'ten Türkiye kararı!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye’nin kredi notuyla ilgili değerlendirmesini paylaştı. Kuruluş, 2024 takvimi çerçevesinde Türkiye için son değerlendirmesini yayınlamış oldu. Türkiye'nin kredi notu B1'e yükseltti görünümü "pozitif" olarak sürdürdü.

m2

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla alakalı olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek'in 'kararlılık' mesajı verdiği paylaşımı şu şekilde:

OCAK AYINDA POZİTİFE ÇEVİRMİŞTİ

Moody's, ocak ayında yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti.

Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtilmişti.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler