FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Memur maaşına enflasyon farkı garanti: Emekli maaşına yüzde 11,53’lük zam! Şubat ayı enflasyonu ile ortaya çıktı

Son dakika haberi... TÜİK tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarının ardından memur maaşı ve emekli zammı için rakamlar da belli oldu. 2 aylık enflasyon verisinin ardından Temmuz zammı için SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 11,53’lük artışa hak kazandı. Memur maaşı zammı içinse enflasyon farkı yüzde 6,68 oldu.

Son dakika: Memur maaşına enflasyon farkı garanti: Emekli maaşına yüzde 11,53’lük zam! Şubat ayı enflasyonu ile ortaya çıktı

Son dakika: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri için bekleyiş sürüyordu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53 , yıllık bazda ise yüzde 67,07 arttı. Yıllık enflasyonda 15 ayın zirvesi görüldü.

MEMURA ENFLASYON FARKI

Yılın ikinci enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli zammı için rakamlar da ortaya çıktı! Memur ve memur emeklisinin ise yüzde 15 toplu sözleşme zammı bulunuyor. Yüzde 4,53’lük enflasyon rakamı sonrasında memur ve memur emeklisi için yüzde yüzde 6,68'lik enflasyon farkı oluştu.

epth

EMEKLİ ZAMMINDA O ORAN ŞİMDİDEN TAMAM

Öte yandan enflasyon SSK, Bağ-Kur emeklisi maaşları üzerinde kritik öneme sahip enflasyon rakamları sonrası milyonlarca kişi Temmuz zammı için hesaplamalara şimdiden başladı. Yüzde 4,53’lük Şubat rakamı sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden 11,53’lük zammı cebe koydu.

iStock-970829402

BAKAN ŞİMŞEK'TEN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Hazine ve Maliye Bakanı seçim öncesi artan emekli maaşına ek zam beklentilerine ilişkin bugün yaptığı açıklamasında, "Bütçede tüm imkanlarımızı emekliler ve çalışanlar için seferber ettik. Bunu etmeye de devam edeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça bunları adil olarak değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler