FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele için net mesaj: Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan yeni adımları muhakkak atacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili net mesajlar verdi. Erdoğan, "Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız. Bu bölgedeki harekatlarımız sürecektir. Suriye'de, Tel Rıfat'tan Aynularab'a, Haseke'den Münbiç'e kadar sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız" açıklamasını yaptı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele için net mesaj: Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan yeni adımları muhakkak atacağız

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan 2024'ün ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantının ardından kameralar karşısına geçti.

GD9lYeuWoAAGOMk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde;
2024 senesinin ilk Kabine Toplantısı'nın ardından sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Sözlerimin hemen başında şehit düşün kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavileri devam eden yaralı askerlerimize Rabbim'den acil şifalar temenni ediyorum. Tarih bilmez, kutsal tanımaz edepsizlere rağmen şehit ailelerinin sabrı karşısında duygulanmamak elde değil.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI"

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Sadece son 5 günde Suriye ve Irak'taki terör unsurlarına düzenlenen hava harekatlarıyla 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi. MİT, terör örgütüne ait 60 kritik alt yapı ve mühimmat tesisini imha etmiştir. Emniyet ve Jandarma operasyonlarında yılbaşından bu yana terörle iltisaklı 465 kişi gözaltına alınmıştır. Cumartesi günü yaptığımız güvenlik toplantısında sahadaki güncel durumu değerlendirdik. Güvenlik birimlerimize, yanında, yöresinde, arkasında kim olduğuna bakmadan tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik. Bugünkü kabine toplantımızda son dönemde artan terör saldırılarını da tüm yönleriyle ele aldık.

AA-20240116-33453048-33453047-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

Bölücü terör örgütü PKK'ya silah, mühimmat, eğitim ve himaye desteği sağlayarak palazlandırma girişimleri hız kazanmıştır. Burada bir gerçeğin altını kalın çizgilerle çizmekte fayda görüyorum. Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi en çok bölgemizde bir 'teröristan' kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Sınırlarımız ötesindeki askeri mevcudiyetimiz vatanımızın güvenliği vatandaşımızın huzuru için hayati öneme sahip. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz.

"TERÖR YUVALARINI DARMADAĞIN ETMEDEN DURMAYACAĞIZ"

Sınır ötesi harekatlarımız, Türkiye'yi düzensiz göç dalgası üzerinden, iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Terör nedeniyle öç edecek 3-4 milyon sığınmacının kendi ülkesinde kalmasını sağladık. Ülkemizde bulunan 620 binden fazla Suriyeli terörden arındırılmış yerlere geri dönmüştür.

Emperyalistlerin, Irak ve Suriye'de bir 'teröristan' kurma planları masada oldukça, hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yapacağımız yeni harekatlarla geleceğimizi güvence altına alacağız. Söz konusu terörle mücadele, ülkemizin bekası, huzuru ve güvenliği olduğunda herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası, gri alanı yoktur. Bu hususta çok netiz. Terör örgütünü dışardaki destekçileri ve içerdeki uzantılarıyla beraber tamamen yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız. Bu bölgedeki harekatlarımız sürecektir. Suriye'de, Tel Rıfat'tan Aynularab'a, Haseke'den Münbiç'e kadar sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız. Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez.

AA-20240116-33453048-33453046-CUMHURBASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

Üç beş oy daha fazla alacağız' diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar, elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta vereceklerdir.

"ÜLKEMİZDE KİMSENİN CUMHURİYET İLE İLGİLİ TEREDDÜTÜ YOKTUR

"Türkiye'nin rejimi ile ilgili tereddütler 29 Ekim 1923'de 'Yaşasın Cumhuriyet' nidalarıyla bitmiştir. Ülkemizde kimsenin Cumhuriyetle ilgili
tereddütü yoktur. Kimsenin Cumhuriyetimizin Banisi ile derdi yoktur. Her kim bunlarla ilgili kendine bir alan açmaya çalışıyorsa siyasi rant kapısı haline getirmeye çalışıyorsa büyük bir yanlışın içindedir. Varmış gibi gösterilen bu tür tartışmalar üzerinden eskiden beri ülkemizde siyaset ve toplum mühendisliği yapıldığını unutmuyoruz. Bu tartışmaları kimin alevlendirdiğini, bunlardan kimin çıkar sağladığını hangi piyonlar kullanılarak ülkemizin nerelere sürüklendiğini gayet iyi biliyoruz.

HAYAT PAHALILIĞI

Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelede milletimizin desteğini bekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

EMEKLİ MAAŞI

Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik. Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Yüzde 5 daha artış daha yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacak. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler