FİNANS

Sözleşmeli öğretmenin 'yolluk' zaferi

Tayin esnasında yol parası ödenmeyen öğretmenin zaferi herkese örnek olacak.

Sözleşmeli öğretmenin 'yolluk' zaferi

Sözleşmeli öğretmen, görev yaptığı yerden başka ile atandı. Öğretmen yol parasını kendi cebinde ödeyerek tayinin yapıldığı ile gitti. Daha sonra yol parasının ödenmesini talep etti. Aldığı yanıt olumsuz oldu. Dava idare mahkemesine gitti. İdare mahkemesi talebe olumsuz yanıt verdi. Dava Danıştay’a taşındı. Danıştay, yerel mahkemenin aldığı kararı bozarak yollukların ödenmesine kapı açtı. Karar on binlerce sözleşmeli öğretmeni yakından ilgilendiriyor.

Danıştay İkinci Daire’nin aynı nedenle açılan 4 ayrı davada aldığı kararlar Resmi Gazete’nin bugün ki sayısında yer aldı. Sözleşmeli öğretmenler Dilek Sahillioğulları, Bülent Ugiş, Başak Demirbaş ve Ferit Gürbüz’ün çeşitli mahkemelerde açtıkları ancak olumsuz yanıt aldıkları kararlar Danıştay İkinci Dairesi’nce bozuldu.

Söz konusu davalardan birinin tarafı olan sözleşmeli sınıf öğretmeni Dilek Sahillioğulları, görev yaptığı Van Başkale’den Hatay’a Ağustos 2009’da atandı. Dilek Sahillioğulları yol parasını ödeyerek Hatay’a gitti. Gittiği okuldan, naklen atanması nedeni ile yolluk verilmesini talep etti. Bu talep geri çevrildi.

Sahillioğulları, başvurusunun reddi nedeni ile Avukatı Cengiz Ünal aracılığı mahkemeye gitti. Hatay İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, davanın, 60 günlük yasal başvuru sürecinde yapılmadığını, bu nedenle esasa girilmeden davayı reddetti.

Dosya bu kez, yerel mahkeme kararını bozulması nedeni ile Danıştay’a taşındı. Mahkeme yerel mahkemenin kararını bozdu. Böylece, Dilek Sahillioğulları’nın bağlı bulunduğu idareden yolluğunu almasına kapı aralanmış oldu. (Hürriyet)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler