FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TAŞERONA KADRO SON DAKİKA 17 Ocak 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, Meclis'e mi geliyor, kimleri kapsayacak?

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri; sözleşmelilere kadro verilmesini içeren kanun teklifi Meclis'te kabul edilmesinin ardından kamu kurumlarında çalışan geçici işçiler tarafından yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 90 bin taşeron işçiye yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulunmuştu Peki taşerona kadro ne zaman çıkacak? Taşerona kadro şartları neler? İşte detaylar...

TAŞERONA KADRO SON DAKİKA 17 Ocak 2023: 90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, Meclis'e mi geliyor, kimleri kapsayacak?

Taşerona kadro ile ilgili son dakika gelişmeleri, kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmesinin ardından merak konusu oldu. Belediye şirketlerinde çalışan işçiler ile KİT'lerde çalışan personeller arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsıyor? İşte 17 Ocak 2023 Salı günü itibariyle taşerona kadroda son durum...

x0,

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada geçtiğimiz senelerde yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildiğini belirtti.

O dönemde 90 bin işçinin bu fırsattan istifade edemediğini söyleyen Bakan Bilgin, çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

x2

TAŞERONA KADRO ŞARTLARI NELER?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçiye kadro için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Detayların yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

x14

TAŞERONA KADRO ÇALIŞMASI KİMLERİ KAPSIYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya dair çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Detayların önümüzdeki Kabine Toplantısı ardından ya da Bakan Vedat Bilgin tarafından açıklanacağı ön görülüyor.

96

SÖZLEŞMELİYE KADRO VERİLMESİNİ İÇEREN KANUN TEKLİFİ MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

Sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Sözleşmeli personele kadroya yönelik çalışmaya göre 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar memur kadrosuna geçebilecek.

Kadroya geçmek isteyen sözleşmeli çalışanlar, kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde başvuruda bulunabilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler