FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin ekonomi gündemi asgari ücret artışını tartışıyor

Asgari ücret bin 300 lira olacak mı? Olursa işverenin üzerinde oluşacak yeni mali yük için devletten bir adım gelecek mi? Bu aralar Türkiye'nin ekonomi gündemi bu sorulara cevap arıyor.

Türkiye'nin ekonomi gündemi asgari ücret artışını tartışıyor

1 Kasım Seçimleri öncesi siyasi partilerin meydanlarda, seçim kanpanyalarında hepsinin ortak bir vaatleri arasında en ilgi çekenlerin başında asgari ücrette yapılacak anlamlı bir artış sözkonusuydu.

Nitekim seçimler Ak Parti'nin zaferiyle sonuçlandı ve kamuoyunda seçim öncesi vaatlere söz konsu asgari ücretin akıbeti merak edilir oldu. Ak Parti cephesinden çeşitli ağızlardan çok geçmeden bu vaadin gerçekleştirileceği yönünde mesajlar gecikmedi.

Hal böyle olunca işverenlerin de görüşleri vardı tabii.. Doğal olarak yapılacak bu artışın vergiler ve yükümlülükler anlamında işverenlerin çalılşan maliyetleri üzerine anlamlı bir yük bindiriyor olacaktı. Onlar da bu konuyu gündeme taşıdılar ve hiçbiri bu zamma net bir dille karşı çıkmasalar da devletten çeşitli destek talebinde bulundular. Kısacası asgari ücret ile ilgili açıklamalar gelişmeler gündemin üst sırasındaki yerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor.

Peki halk bu konuda ne diyor? Mynet Finans ekibi olarak günlerdir sosyal medya hesaplarımız üzerinden kamuoyunun nabzını tutmaya çalışıyoruz.

İlk olarak geçen hafta asgari ücret için uygun görülen 1300 TL'yi uygun buluyor musunuz? diye sorduk. Bu anketimize katılan bini aşan takipçimizin yanıtı "Hayır, yetersiz" oldu. İşte o anketimizin sonuçlarını bir kez daha hatırlayalım;

Bugün de takipçilerimize asgari ücretteki artış sonrası oluşacak maliyetler nedeniyle devletten destek talep eden iş dünyasını sorduk. İşte halen devam eden o anketimiz:

Ankete katılmanın yanısıra sosyal medya hesabımızdan görüşlerinizi de yazabilirsiniz. İşte gündemin en sıcak maddelerinden olan asgari ücret konusunda okurlarımızın değerli yorumlarından bazıları:

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler