FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İETT toplu ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma zammı hangi gün başlıyor? İETT 2023 yeni tam ve öğrenci akbil ücretleri!

Toplu ulaşım zammı ne zaman uygulanacağı geçtiğimiz gün son dakika olarak geçilen 'zam' haberleri sonrası merak konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 29,10 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeler internette araştırılmaya devam ediliyor. Peki, Ulaşım zammı ne zaman uygulanacak, hangi gün başlıyor? İşte ayrıntılar...

İETT toplu ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma zammı hangi gün başlıyor? İETT 2023 yeni tam ve öğrenci akbil ücretleri!

İstanbul’da toplu ulaşım araçlarına yüzde 29,10’luk zam teklifi UKOME Aralık ayı olağanüstü toplantısında kabul edildi. Taksi, minibüs ve servis fiyatlarına da zam geldi. Yeni tariflerin ne zamandan itibaren geçerli olacağını öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. İşte ayrıntılar...

ULAŞIM ZAMMI NE KADAR OLDU?

İstanbul İETT toplu taşıma ücretleri zamlandı. UKOME, elektronik bilet, minibüs, taksi, otobüs, metrobüs, taksi dolmuş ve ücret tarifelerine yüzde 29.10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19.95 oranında ortalama ücret artışına karar verdi.

Ulaşım zammı

İETT zammı ile birlikte; tam elektronik bilet ücreti 7,67 liradan 9,90 liraya, öğrenci elektronik bilet ücreti 3,74 liradan 4,83 liraya, öğretmen elektronik bilet ücreti 5,49 liradan 7,09 liraya, tam abonman ücreti 602 liradan 777 liraya, öğrenci abonman ücreti 109 liradan 140 liraya yükseldi.

ULAŞIM ZAMMI NE ZAMAN UYGULANACAK?

İstanbul'da yapılan ulaşım zammının ne zaman geçerli olacağı merak konusu oldu. Yeni tarifeler 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli sayılacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler