FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü işadamından Migros'a flaş teklif

Anadolu Endüstri Holding, perakende devi Migros'un yüzde 40.25 hissesini hisse başına 26 liradan almaya talip oldu.

Ünlü işadamından Migros'a flaş teklif

Bir süredir hisse satışıyla gündeme gelen perakende devi Migros'a Tuncay Özilhan'ın patronu olduğu Anadolu Endüstri Holding'ten teklif geldi.

Holding, BC Partners'ın ana ortağı olduğu Migros'un yüzde 40,25 hissesi için hisse başı 26 TL fiyat teklifi yapıldı. Teklif kabul edilir ve gerekli onaylar alınırsa Anadolu Endüstri hisseleri toplam 1.8 milyar TL'ye alacak ve BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak.

Migros tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40.25 hissesi için muhtemel satış görüşmeleri içerisinde oldukları belirtilerek, "Migros Ticaret'in yüzde 40.25 hissesi için, Anadolu Endüstri Holding'in BC Partners'a verdiği bağlayıcı olmayan teklifi akabinde durum tespit süreçleri dahil münhasıran müzakere süreci başlamıştır" denildi.

GÜVENCE YOK

Açıklamada, tarafların herhangi bir anlaşmaya varacaklarına dair bir güvence bulunmadığıda belirtildi.

YÜZDE 80'İ FONUN ELİNDE

Özel girişim sermayesi şirketi BC Partners, MH Perakendecilik üzerinden Migros'ta yüzde 80.51 hissedar konumunda bulunuyor.

KOÇ'LARDAN ALMIŞTI

BC Partners kontrolündeki Moonlight Perakendecilik 2008 yılında Migros'un yüzde 50.83 hissesini Koç Holding'den yaklaşık 2 milyar Euro'ya satın almış; aradan geçen sürede yeni satın almalarla Migros'taki payını yüzde 98'e kadar yükseltmişti.

Moonlight Perakendecilik 2009 yılında Migros Türk ile birleşmiş ve süreçte Migros'un ana ortağı MH Perakendecilik olmuştu. MH Perakendecilik 2011 yılında Migros'taki yüzde 17 payı borsada satmıştı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler