FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ziraat Bankası konutta faizi indirdi

Ziraat Bankası konut kredisi aylık faizlerini bugünden geçerli olmak üzere yüzde 1.0 düzeyinin altına çekti.

Ziraat Bankası konutta faizi indirdi

Ziraat Bankası'ndan yapılan basın açıklamasında değişik vadelerdeki konut kredisi faiz oranlarının indirildiği ifade edildi. Banka konut kredisi faizlerini bugünden itibaren geçerli olmak üzere en kısa vadede aylık yüzde 0.82'ye indirdi.

Açıklamada, "Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranlarını 10.08.2016 tarihinden geçerli olmak üzere indirmiş olup yeni faiz oranları aşağıda sunulmuştur." ifadesi kullanıldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0.82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0.90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0.95'e çekildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta bankaları konut kredisi faiz oranlarını indirmeye davet etmişti. Bu açıklama sonrasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.

TÜRK EKONOMİ BANKASI DA İNDİRDİ

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve Ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a kadar düşürdü.

TEB, başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1.06 olarak belirledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler