FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Huawei’den ABD’ye İkinci Dava

Çin teknoloji devi, ABD’de kırsal bölgelere ayrılan devlet fonlarının Huawei ürünlerini almak üzere kullanılamayacağı kararına karşı Amerika’da dava açtı

Huawei’den ABD’ye İkinci Dava

Çin teknoloji devi Huawei, Trump yönetiminin, ABD’de kırsal bölgelere ayrılan 8,5 milyar dolarlık devlet fonunun Huawei’den ürün almak için kullanılamayacağı yönündeki kararına karşı Amerika’da dava açtı.

Bu, Huawei’nin Amerikan yönetiminin uyguladığı kısıtlamalara karşı olarak açtığı ikinci dava. İlk dava bu yıl Mart ayında, ABD Kongresi tarafından yürürlüğe koyulan yasaya karşı açılmıştı. 2018 tarihli yasa devlet kurumlarının ve devletle sözleşmeli iş yapanların Huawei ile iş yapması yasaklıyor.

İkinci davadaysa, firma yetkilileri Federal İletişim Komisyonu’nun Huawei’ye yönelik geçen ay uygulamaya koyduğu yasağın uygunsuz olduğu iddia ediliyor.

Perşembe günü Huawei’nin genel merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında konuşan hukuk danışmanı Song Liuping, “Federal İletişim Komisyonu bu kararı alırken Huawei’ye adil yargılanma hakkını sunmadı, gerçekleri teyit etmedi. Aksine, firmamızı kararlayarak bir ulusal güvenlik tehdidi olarak gösterdi” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler