FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kuru dün dışarıdan bağımsız bir şekilde bant hareketi izledi. Nitekim günün genelinde 1,4820-1,4875 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,16 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı PMI hizmet endeksi ve aralık ayı perakende satışların yanı sıra ABD ocak ayı ISM imalat dışı endeks piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla sert hareketler beklenmemelidir. Gün içinde 1,48-1,4950 bandı değerlendirilebilir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4780 ve 1,4680 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4930 ve 1,5030 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EURO/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomilerinden Yunanistan ve Almanya ekonomilerine yönelik endişelerin zayıflaması euroya güç verdi. Nitekim günün genelinde 1,3887-1,3975 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,24 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı PMI hizmet endeksi ve aralık ayı perakende satışların yanı sıra ABD ocak ayı ISM imalat dışı endeks piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,40 psikolojik direncine yaklaşması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3830 ve 1,3910 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,4025 ve 1,41 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Politik endişelerle zayıflayan sterlin tepki alımlarıyla 1,59 desteğinde tutundu. Nitekim günün genelinde 1,5903-1,5996 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,16 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere ocak ayı PMI hizmet endeksinin yanı sıra ABD ocak ayı ISM imalat dışı endeks piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareket edilmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,59 desteğine üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5815 ve 1,5910 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,6060 ve 1,6155 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede sıkışık seyir dün de değişmedi. Nitekim günün genelinde 90,3-90,6 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,1 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi ocak ayı PMI hizmet endeksi ve aralık ayı perakende satışların yanı sıra ABD ocak ayı ISM imalat dışı endeks piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla sert hareketler beklenmemelidir. Gün içinde 89,5-90,5 bandı değerlendirilebilir.

Seviyeler: Gün içinde 90 ve 89,3 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,9 ve 91,65 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler