FİNANS

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu

**

USD/TL Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurundaki gerilemenin borsadaki olumlu havaya orantılı olmadığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,5335-1,55 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,68 oranında değer kazandı. Bugün, Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE tahmini ve ocak ayı ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda zayıf kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise düşük konumdadır. 1,5350 kırılmadığı sürece tepki alımı beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5280 ve 1,52 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5460 ve 1,5580 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Yunanistan ekonomisine yönelik endişelerin piyasada güçlenmesine bağlı olarak euroda satış baskısının etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1,3460-1,3664 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,51 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE tahmini ve ocak ayı ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,3660 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,3370 ve 1,3480 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,3640 ve 1,3670 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: 1,50 desteğinin kırılmasıyla birlikte teknik satışların güçlenmesi ve açıklanan makro ekonomik verilerin beklentileri karşılamaması sterlinde satışları tetikledi. Nitekim günün genelinde 1,4783-1,5204 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,67 oranında değer kaybetti. Bugün, İngiltere şubat ayı PMI inşaat endeksinin yanı sıra Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1,49 destek seviyesine yaklaşılması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4740 ve 1,49 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5080 ve 1,51 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Paritede sert düşüşler sonrasında dün temkinli bir seyir izlendi. Nitekim günün genelinde 88,8-89,5 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,12 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi şubat ayı TÜFE tahmini ve ocak ayı ÜFE endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 90 seviyesi aşılmadıkça alımların kısa vadeli olduğu düşünülmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 88,6 ve 88,2 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 89,5 ve 90,5 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler