FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İç piyasa ve pariteler

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Dövizde İç Piyasa ve Pariteler Raporu:

**

USD/TL
Makro Ekonomik Görünüm: Dolar kurunda Euro Bölgesi’nin bankacılık sektörüne yönelik endişelerle yukarı hareket yaşandı. Nitekim günün genelinde 1,5530-1,5660 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada TL dolar karşısında yaklaşık %0,56 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya birinci çeyrek tüketici güveni anketinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve ABD mayıs ayı yeni konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Dolayısıyla 1,5680 direncinin aşılamaması durumunda alımların zayıflaması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,5560 ve 1,5420 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,5760 ve 1,59 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

EUR/USD
Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi bankacılık sektörünün likidite ihtiyacının yeniden gündeme gelmesi endişeleri artırırken euroda satışları beraberinde getirdi. Nitekim günün genelinde 1,2252-1,2354 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada euro dolar karşısında yaklaşık %0,39 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya birinci çeyrek tüketici güveni anketinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve ABD mayıs ayı yeni konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,22 seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının kırılması durumunda kısa vadeli kar satışlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,2080 ve 1,22 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,2340 ve 1,2460 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

GBP/USD
Makro Ekonomik Görünüm: İngiltere’de yeni hükmetin bütçe programı piyasalarda olumlu karşılanırken sterlin toparlandı. Nitekim günün genelinde 1,4688-1,4860 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada sterlin dolar karşısında yaklaşık %0,37 oranında değer kazandı. Bugün, İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve ABD mayıs ayı yeni konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin etkili olması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1,4720 destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının devam etmesi beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1,4620 ve 1,4720 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1,49 ve 1,50 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

USD/JPY
Makro Ekonomik Görünüm: Bankacılık sektörüne yönelik endişelerle yene yönelim yaşandığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 90,45-91,15 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada yen dolar karşısında yaklaşık %0,68 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya birinci çeyrek tüketici güveni anketinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi’nin faiz kararı ve ABD mayıs ayı yeni konut satış rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin sat olmasına karşın piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketinin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 90 seviyesinin kırılması durumunda satışlar hızlanabilir.

Seviyeler: Gün içinde 90 ve 89,2 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 90,9 ve 91,75 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler