FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı limit düşürme: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Müşterilerin kredi notu ve finansal alışkanlıkları gibi etkenler çerçevesinde belirlenen kredi kartı limitinin artırılması ya da azaltılması mümkündür. Bu nedenle kredi kartı limitinin azaltılmasını talep eden bir banka müşterisinin hangi kanallar üzerinden işlem yürütebildiği açıklanmalıdır. Söz edilen limit değiştirme işleminin hangi kanallardan yapıldığı açıklandığı zaman, bu talebin ne kadar sürede yerine getirildiği gibi konulara değinilmesi de mümkündür.

Kredi kartı limit düşürme: Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?

Finansal hareketlerini kontrol altında tutan ve bütçe planlaması yapmayı ihmal etmeyen kişiler, kredi kartı limit işlemlerini çeşitli platformlar üzerinden yönetebilir. Bu bağlamda kredi kartı limitinin nasıl azaltıldığını ve söz edilen talebin hangi koşullara göre kabul edildiğini merak eden müşterilere bilgi aktarılması gerekir. Genellikle birkaç gün içerisinde bankalar tarafından işleme alınan bu talebin yerine getirilmesi için belirlenen azami süre mevcuttur. Bu konuda bilgi edinen kişiler kredi kartı limitini azaltma talebinin iletildiği platformlar üzerinden ilgili işlemin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol edebilir.

Kredi kartı limit düşürme işlemi nedir?

Kredi kartlarının toplam ve kullanılabilir limitinin kaç TL olacağı bankalar tarafından kart sahibi olan müşterinin finansal hareketlerine ve kredi puanına göre belirlenir. Bir kredi kartının limit artırma ya da azaltma işlemleri ise müşterilerin onayıyla gerçekleştirilir. Yani bankalar tarafından onaylandığı takdirde artırılabilen kredi kartı limiti aynı zamanda müşterinin isteğine bağlı olarak azaltılabilir. Dolayısıyla “Kredi kartı limiti azalır mı?” diyen kişilere bu işlemin talep edildiği zaman tamamlanabildiği belirtilmelidir. Harcama alışkanlıklarını gözden geçiren ve bütçe planlamasını yenileyen kişiler kredi kartı limitlerini azaltmak amacıyla bu işlemi farklı kanallar üzerinden tamamlayabilir.

Kredi kartı limiti nasıl azaltılır?

Harcamalarını kontrol altında tutmak amacıyla kredi kartı limitini düşürmek isteyen bir kişi, bankalara talebini bildirebilir. Ancak bu işlemin pratik bir şekilde tamamlanması için mutlaka “Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?” sorusuna yanıt olan temel koşullar ve başvuru kanalları öğrenilmelidir. Kredi kartı limitinin düşürülmesini isteyen bir banka müşterisinden dönem borcunu ödemesi beklenir. Dönem borcu ödenen bir kredi kartının limiti azaltılacağı zaman ise bankaya talebin iletilmesi için birden fazla başvuru kanalı kullanılabilir. Bu bağlamda “Kart limitini nasıl düşürebilirim?” diyenlere ilgili talebin bankaya iletilmesi için kullanılabilen çeşitli kanallar aşağıda listelenmiştir:

  • Bankanın fiziki şubelerine gidildiği takdirde kart limitinin düşürülmesi amacıyla talep dilekçesi doldurulabilir.
  • Dijital bankacılık hizmetleri arasında yer alan mobil uygulamalardan da müşteri hesabına giriş yapıldıktan sonra kredi kartı limiti azaltma talebi oluşturulabilir.
  • Bireysel internet bankacılığı sisteminden müşteri profiline erişim sağlayan bir kişinin kredi kartı limit işlemleri kapsamında yeni talep oluşturması mümkündür.
  • Bankaların çağrı merkezleri aracılığıyla müşteri temsilcilerine ulaşan bir kişi kredi kartı limitinin azaltılmasını isteyebilir.

Banka kredi kartı limitini düşürebilir mi?

Banka müşterilerinin kredi kartı borçlarını düzenli bir şekilde ödemeleri durumunda kart limitinin genellikle azaltılmadığı bilinir. Ancak otomatik limit artırma/azaltma özelliği aktifleştirildiği takdirde kart sahiplerinin finansal hareketlerine göre bu limit belirli periyotlarda güncellenebilir. Buna ek olarak kredi kartı limiti azaltma işleminin genellikle müşteriler tarafından talep edildiği takdirde yerine getirildiği belirtilmelidir.

Kredi kartı limit düşürme sisteme ne zaman düşer?

Farklı bankacılık kanallarından birini kullanarak kredi kartı limitini azaltma talebinde bulunan banka müşterilerinin işlemleri genellikle birkaç iş günü içerisinde tamamlanır. Bu süreçte farklı başvuru kanalları kullanılsa da işlemlerin tamamlanması amacıyla temelde aynı adımlar tamamlanır. Banka müşterisinin talebini ilgili kuruma bildirmesiyle birlikte borç durumunun ve finansal hareketlerinin incelenmesi söz konusu olur. Ardından herhangi bir engel görülmediği müddetçe müşterinin isteği doğrultusunda kredi kartı limiti azaltılır. Söz edilen bu işlemin tamamlanması için bankalara tanınan azami süre ise 7 gün olarak bilinir.

Kredi kartı limit düşürme mobil bankacılık uygulamasından yapılır mı?

Hem bireysel internet bankacılığı sisteminden hem de mobil bankacılık uygulamalarından kredi kartı limit işlemleri tamamlanabilir. Kredi kartı limit düşürme online işlem adımları ise sıralı olarak aşağıdaki gibi belirtilmiştir:

  • İlk olarak mobil uygulamalardan veya dijital bankacılık platformlarından müşteri profiline giriş yapılmalıdır.
  • Ana menüden kartlarım başlığına tıklandığı zaman kredi kartlarım seçeneğine ulaşılabilir.
  • Kredi kartlarım menüsünde limit ayarları başlığının görülmesi mümkündür.
  • Limit ayarları kategorisinde yer alan limit değişikliği başlığından 2 ayrı işlem tamamlanır.
  • Kredi kartı limit düşürme talebini seçerek işleme onay veren kişilerin talepleri ilgili kuruma bildirilir.
  • Kart limiti azaltma talebinin yerine getirilip getirilmediğinin kontrol edilmesi amacıyla da söz edilen 2 ayrı dijital platformdan yararlanılabilir.
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler