FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Makine Teknik Komitesi oluşturulacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tebliği'ne göre makinalarla ilgili mevzuatın hazırlanması, uygulanması ve makina sanayinin rekabet edebilirliğinin artırılması konularında yapılacak çalışmalara alt yapı oluşturacak bir teknik komitenin oluşturulması ve bu komitenin çalışma usul ve esaslarını belirlendi.

Sanayi Genel Müdürlüğü'nü temsilen iki üyenin bulunacağı Makine Teknik Komitesi'nde (MAKTEK) Dış Ticaret Müsteşarlığı'nı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Avrupa Birliği Koordinasyon Genel Müdürlüğü, Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü ve Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğünü temsilen birer üye bulunacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını temsilen bir üyenin yer alacağı komitede, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca seçilecek üniversitelerin Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerini temsilen bir üye olacak. Komitede birer üye ile yer alacak kuruluşlar arasında Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, TOBB, Makine İmalatçıları Birliği gibi birçok sektör temsilcisi kuruluş olacak.

(ANKA)

Express


En Çok Aranan Haberler