FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SON DAKİKA: İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 40 dakika detayı! Kadın terörist anbean kamerada! Yanındaki o çanta...

Son dakika haberi: İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili detaylar netleşiyor. 6 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırıyla ilgili görüntüler hain saldırıyı ortaya çıkardı. Söz konusu görüntülerde bir kadının yanında getirdiği çantayı bıraktığı ve o çantanın patladığı görülüyor. Patlamayla ilgili de resmi açıklamalar peş peşe geldi. Bakan Bozdağ, 40 dakika detayına dikkat çekerken, İçişleri Bakanı Soylu kadın teröristin yakalandığını duyurdu. İşte İstiklal'deki patlamadan detaylar...

SON DAKİKA: İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 40 dakika detayı! Kadın terörist anbean kamerada! Yanındaki o çanta...

Son dakika haberi: İstanbul İstiklal Caddesi'nden gelen patlama haberi, büyük korku ve paniğe yol açtı. İlk gelen bilgilerde büyük bir patlama sesi duyulduğu, çok sayıda ekibin olay yerine sevk edildiği belirtilirken can kaybı ve yaralıların olduğu da açıklandı. Şimdi herkes "İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın nedeni ne?" sorusunu soruyor. Patlama anı da kameralar tarafından kaydedildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde banka bırakılan çanta olduğu görülürken patlamanın şüphelisi olarak o çantayı bırakan ve kadın olduğu değerlendirilen kişinin gösterildiği öğrenilmişti. Öte yandan patlama sonrası canlı yayına bağlanan Fulya Öztürk, İstiklal Caddesi'nde yaşananlara ve patlamaya ilişkin bilgiler vermiş, çok sayıda iddianın olduğunu söylemişti. Son dakika gelişmesine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kameraların karşısına geçerek kadın saldırgan ve patlamanın sebebiyle ilgili açıklama yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da canlı yayında kadın şüpheli ve çantaya ilişkin bilgiler verdi. İşte banka bırakılan çanta ve patlamanın nedenine ilişkin detaylar...

28e2cdadf4a8f91a614f279c24783fb9

SON DAKİKA | OKTAY: KADIN SALDIRGANIN BOMBAYI PATLATMASI SONUCU OLUŞTU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kameraların karşısında patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz." dedi.

"BİR KADIN, BANKTA 40 DAKİKADAN FAZLA OTURUYOR"

A Haber canlı yayınında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamayla alakalı önemli değerlendirmeler yaptı. Bankta oturan bir kadın şüpheliden bahseden Bakan Bozdağ, şüpheli kadın ve çantaya ilişkin "Bir kadın oradaki banklardan birinde 40 dakikadan fazla oturuyor, sonra kalkıyor. Kalktıktan 1- 2 dakika sonra patlama meydana geliyor. İki ihtimal var. Ya o poşet veya çanta onun içinde düzenek var kendi patlıyor ya da uzaktan birisi patlatıyor. Şu anda bunların hepsi inceleniyor." ifadelerini kullandı.

İLK TESPİT BIRAKILAN ÇANTA

İstiklal Caddesi'ndeki patlama güvenlik kamerasına yansırken görüntülerde 16.13'te bir kadın olduğu değerlendirilen bir kişinin gelerek banka çanta veya poşet bıraktığı görüldü.

50f5157c50fb771de756ab87f6b5cfa3

Şüpheli kişinin, bombayı koyduktan sonra uzaklaştığı kameralara yansırken çantanın bir süre bankta sahipsiz kaldığı ve birkaç dakika sonra da patlama olduğu kaydedildi.

137b7c65df06afe35fe9acf2cc649c8e

Patlamanın şüphelisi olarak bu kadının gösterildiği, edinilen bilgiler arasındaydı. (DHA)

24049dccd34a3bf3ca2ad28fdb2e1447

BAKAN SOYLU: BOMBAYI BIRAKAN TERÖRİST YAKALANDI

Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamada bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi. "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var" diyen Bakan Soylu, "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü" dedi.

FDSFSF

"İSTANBUL'UN BİRÇOK NOKTASINDAN BU SES DUYULDU"

Son durumu anlatan Fulya Öztürk "Çok büyük bir patlama sesi duyuldu. Sadece Taksim'de değil İstanbul'un birçok noktasından bu ses duyuldu. Şişli'den Beşiktaş'tan patlama sesi duyuldu. Olay yerinde çok sayıda ambulans var. İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlamanın nedeni henüz belli değil. Canlı bomba olup olmadığı araştırılıyor. Çok sayıda iddia var. Henüz çok sıcak bir gelişme" ifadelerini kullanmıştı.

76269e47a249f548bc7989d8d6b1a180

CANLI BOMBA İHTİMALİ

CNN Türk'e bağlanan muhabir Mücahit Topçu, patlamanın nedeninin canlı bomba olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti.

8734227b1a32cfaff22c16162f83b8ff

TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Öte yandan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattı.

3ea33644cae959f24961253190bc6e38

df8e7938affa051cf057563faa673e1b

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler