FİNANS

TSKB’ye cinsiyet eşitliği için AFD’den 85 milyon euro kredi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), çalışma ortamında cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını destekleyen firmaların yapacağı yatırımlara finansman sağlamak amacıyla, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD - Agence Française de Développement) 85 milyon euro kredi sağladı.

TSKB’ye cinsiyet eşitliği için AFD’den 85 milyon euro kredi

İstanbul, 19 Kasım (DHA) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), çalışma ortamında cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamını destekleyen firmaların yapacağı yatırımlara finansman sağlamak amacıyla, Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD - Agence Française de Développement) 85 milyon euro kredi sağladı.
Kadın istihdamı ve iş sağlığı güvenliği için 2016 yılında onaylanan kredinin devamı niteliğinde olan krediyle, Türkiye’deki çalışma ortamında cinsiyet eşitliğini dikkate alan ve kadın istihdamına fırsat tanıyan firmaların yapacağı yatırımlara kaynak sağlanması hedefleniyor.
AFD’den sağlanan kredinin, TSKB’nin cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamına verdiği destek açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan TSKB Genel Müdürü Suat İnce, “Tüm bankacılık faaliyetlerimizde kapsayıcılığı ve sürdürülebilirliği ön planda tutuyoruz. Bu noktada kadın istihdamına da özel olarak odaklanıyor, kadın dostu firmaların yatırım projelerini finanse ederek bu alandaki etkimizi artırıyoruz’’ dedi.
TSKB'den yapılan açıklamaya göre, AFD ile kadın istihdamı ve iş sağlığı güvenliği temalı imzalanan ilk krediyle temin edilen 100 milyon euro tutarındaki kaynak ile tekstil, otomotiv, gıda, sağlık başta olmak üzere 14 farklı sektörde yer alan 22 firma desteklendi ve 1,335 kadın için istihdam yaratıldı.
TSKB’nin fırsat eşitliğine yönelik pek çok projeyi hayata geçirdiğini hatırlatan İnce, şöyle devam etti:
"Kurum içinde gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla da fırsat eşitliğini destekliyoruz. Bankamızda kadın çalışan oranının yüzde 55, müdür ve üstü pozisyonlardaki kadın oranının yüzde 51 seviyesinde olması, çeşitliliğe ve fırsat eşitliğine dayanan insan kaynakları politikamızın en somut göstergelerinden birini oluşturuyor.
"Gerek politikalarımız gerekse çalışma ortamında hayata geçirdiğimiz kadın dostu uygulamalarla almaya hak kazandığımız Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikası ile kadının iş hayatına katılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz.
"UN Women’ın ortaya koyduğu Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEP’s) Türkiye’deki ilk imzacılarından biri olarak bu alanda verdiğimiz desteği uluslararası platforma taşıyoruz."
Fırsat eşitliğinde finansal ve altyapısal desteğin yanı sıra sosyal alanda da farkındalık konusunu ve işbirliklerini önemsediklerini ifade eden İnce, "Özellikle iş dünyası STK’larıyla verimli işbirliklerimiz var. SKD Türkiye, TÜSİAD, Global Compact, IDFC (International Development Finance Club

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler