FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 Temmuz Kripto Para Piyasası: Bugün (8 Temmuz) Bitcoin ne kadar? Ethereum ne kadar?

Kripto paraların son zamanlarda birçok insan tarafından tercih edilmesi, kripto para piyasalarına olan ilginin de artmasına neden oldu. Özellikle kripto para piyasasının devlerinden biri olan Bitcoin, günümüzde en çok tercih edilen kripto para birimlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ancak Bitcoin, yaşadığı zirveden sonra giderek düşerek 35 bin dolarlık direnç seviyesinin üzerine çıkmakta bir hayli zorlanıyor. Ethereum ise giderek değer kaybediyor.

Geçtiğimiz günlerde uzun bir süredir direnç sınırını geçmek için uğraşan Bitcoin, 35 bin doların üzerinde işlem gördü. Ancak kısa bir süre sonra tekrar 35 bin doların altına gerileyen Bitcoin, şu an için 33 bin doların biraz üzerinde işlem görüyor. Ethereum ise düne göre yüzde 5,95 azalışla şu an için 2 bin 244 dolardan işlem görüyor.

Kripto para birimlerinin yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilmesi birçok ülkeyi ve şirketi de harekete geçirdi. Arjantin, kripto paraların giderek yaygınlaşması ile beraber yeni bir yasa tasarısı hazırlığına gidiyor. Bu kapsamda Arjantin’in Mendoza eyaleti, işçilerin Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile maaş almalarının önünü açmak için yasa tasarısını meclise sundu.

Bunun yanında dünyanın en çok kullanılan sistem olan Visa, kripto bağlantılı kart kullanımının da 2021’in ilk ayında 1 milyar doları geçtiğini açıkladı. Bunun üzerine açıklama yapan Visa, kripto paralar ile ilgili olarak yeni bir ekosistem yaratmak için çalıştıklarını ifade etti.


Canlı Borsa

Kripto Para Piyasası

En Çok Aranan Haberler