FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin kripto para yasağına doymuyor! Şimdi de 'yasa dışı' açıklaması geldi

Çin kripto para yasağına doymuyor. Çin Merkez Bankası'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, kripto para birimiyle ilgili tüm işlemlerin yasa dışı olduğu ve yasaklanması gerektiği belirtildi. Açıklamanın ardından kripto para piyasası sert düştü.

Çin kripto para yasağına doymuyor! Şimdi de 'yasa dışı' açıklaması geldi

Çin, bitcoin ve diğer sanal para birimleriyle yapılan "yasa dışı" işlemlerin kökünü kazıma konusunda kararlı olduğunu belirterek, yurt genelinde kripto para madenciliğini yasakladı ve kripto para işlemlerine yönelik kısıtlamaları sertleştirdi.

Çin'in kripto paralara getirdiği yasaklar bitcoini ve diğer büyük sanal para birimlerini sert etkiledi, kripto para ve blok zinciri teknolojisiyle bağlantılı şirketlerin hisselerini baskı altında bıraktı.

Çin merkez bankası People's Bank of China (PBOC), kripto paraların piyasalarda geleneksel para birimleri gibi dolaşıma girmemesinin gerektiğini belirterek, yurt dışındaki kripto para borsalarının Çin'deki yatırımcılara internet üzerinden hizmet vermesini yasakladığını duyurdu.

PBOC ayrıca finansal kuruluşların, online ödeme ve internet şirketlerinin kripto para işlemlerini yapmasını yasakladı.

Çin'in devlet konseyi, Mayıs'ta yaptığı bir açıklamada mali riskleri azaltmak için bitcoin madenciliğine ve işlemlerine kısıtlamalar getireceğini duyurmuştu.

Öte yandan National Development ve Reform Commission (NDRC) kurumları, kripto para madenciliğine karşı yurt genelinde kapsamlı bir tasfiyeye başlayacağını duyurdu.

BITCOIN GERİLEDİ

Çin merkez bankasının kısıtlama kararı sonrasında dünyanın en büyük kripto para birimi bitcoin %6'dan fazla düşerek 41 bin 100 dolara geriledi.

Daha sonra toparlayan Bitcoin 41 bin 700 dolar seviyelerine çıktı.

Bitcoinle genellikle paralel hareket eden altcoinler de geriledi. Ether %10 düşerken, Ripple da yakın bir oranda düştü.

Çin'deki yasaklardan kripto para ve blok zinciri şirketleri de nasibini aldı. ABD borsası açılmadan önceki işlemlerde Riot Blockchain, Marathon Digital ve Bit Digital %6.3 ila %7.5 düştü.

Kaynak: Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler