FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız devinin baş yatırım sorumlusunun çarpıcı kripto para yorumu: Müziği durduracaklar!

Yaklaşık 1.7 trilyon euro tutarında fon yöneten Avrupa'nın en büyük varlık yönetim şirketi Amundi'nin baş yatırım sorumlusu (CIO) Pascal Blanque, bitcoin gibi kripto paraları müziğe benzeterek, hükümetlerin ve düzenleyici kurulların nihayetinde "müziği durduracaklarını" belirtti.

Fransız devinin baş yatırım sorumlusunun çarpıcı kripto para yorumu: Müziği durduracaklar!

Blanque kripto paraların "saçmalık" olduğunu belirterek, bunların finansal piyasalarda oluşan balonların bir belirtisi olduğunu ifade etti.

Bugün yaklaşık 39,364 dolardan işlem görmekte olan kripto para birimi bitcoin, Çin'in spekülasyonları ve mali riskleri önleme konusundaki çabalarını artırarak bitcoin madenciliği ve işlemleriyle ilgili yasaklar getirmesinden sonra geçen ay %35 düşmüştü.

"MÜZİĞİ DURDURACAKLAR"

Blanque basın toplantısında, "Bitcoin, merkez bankalarını dijital paraları benimsemeye itmesiyle hatırlanacaktır" dedi ve hükümetlerin ve düzenleyici kurulların nihayetinde "müziği durduracaklarını" belirtti.

Blanque, yatırımcıların portföylerine kripto paraları katmadan önce Çin'in resmi para birimi renminbi ile çeşitlendirmelerini tavsiye etti.

Kaynak: Reuters


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler